Rokeatarla saldırdılar!

TSK'nin, Lice ve Hani ilçelerine bağlı 37 köy ve mezrada yürüttüğü operasyon nedeniyle uygulanan yasak dün kalkarken, PKK Hazro ilçesinde roketatarla askeri araca saldırdı. 6 asker yaralandı.

Rokeatarla saldırdılar!

DİYARBAKIR'ın Hazro ilçesinde, zırhlı askeri araca PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 askerin hafif yaralandığı bildirildi. Lice ve Hani ilçelerine bağlı 37 köy ve mezrada PKK'ya yönelik operasyon dolayısıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi.

Olay, Hazro ilçesine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ürgen köyü kırsalında meydana geldi. Görev değişimi sırasında zırhlı askeri araca PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırıda bulunuldu. Saldırıda araçtaki askerlerden 6'sı hafif şekilde yaralandı. Bölgede saldırıyı gerçekleştiren grubun etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

BİR PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇİRLDİ

Operasyon kapsamında kırsal arazide arama çalışması başlatan güvenlik güçleri, roketatarlı saldırıyı düzenleyen 3 PKK terör örgütü mensubu ile temas sağladı. Çıkan ilk çatışmada saldırıya katılan teröristlerden 1'inin ölü olarak ele geçirildi öğrenildi. Saldırıya karışan 2 teröristen yakalanması için operasyonların aralıksız olarak sürdürüldüğü belirtildi.

HAZRO AK PARTİ İLÇE BAŞKANI

Buarada, AK Parti Hazro İlçe Başkanı Fuat Güler, 6 askerin yaralandığı terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Güler, “Bugün maalesef Hazro ilçemizde askerlerimizin nöbet değişimi esnasında PKK terör örgütü tarafından alçak ve kalleşçe bir saldırı yapıldı. PKK terör örgütü yine her zamanki gibi kalleşçe saldırdı. Hazro halkı ve AK Parti olarak bu saldırıyı kınıyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi PKK ve diğer alçak terör örgütleri bitene kadar mücadele devam edecek” dedi.

VALİLİK: 6 YARALININ HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Diyarbakır Valiliği, Hazro ilçesinde, PKK'lı teröristlerin mayın ve patlayıcı taramasından dönen güvenlik güçlerine yönelik saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Hazro ilçesinde mayın/el yapımı patlayıcı araması sonrası güvenlik kuvvetlerimize, 29 Mart 2018 Perşembe günü saat 13.30 sıralarında, 3 kişi oldukları değerlendirilen terörist grup tarafından roketatarlı ve silahlı saldırıda bulunulmuştur. Söz konusu saldırı neticesinde, 6 güvenlik personeli hayati tehlike olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı güvenlik personelimiz Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek ivedi olarak tedavilerine başlanmıştır. Olayın faili teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede başlatılan geniş çaplı operasyon devam etmektedir."

LİCE HANİ'DEKİ YASAK KALKTI!

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerine bağlı 37 köy ve mezrada PKK'ya yönelik operasyon dolayısıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Lice ve Hani ilçelerinin dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak ve depo alanlarının tespit edilmesi, malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenlendiği anımsatıldı.

YASAĞIN KALKTIĞI BÖLGE

Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, sivil vatandaşların zarar görmemesi için İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, Hani'nin Kaledibi, Akçayurt, Topçular, Y. Turalı, Kalaba, Uzunlar, Serenköy köyleri ile Başaklı, Güzelce, Taşburun, Karapilyari, Mezartarlası, Sıraevler, Horsel, Çay, Damlatepe, Uysal, A.Turalı, Gürbulak mezraları ile Lice'nin Şenlik, Birlik, Abalı, Erginköy, Tuzlaköy, Çeper, Daralan ve Duruköy köyleri, Elmadere, Ağılçık, Akçapınar, Ayaz, Şakan, Boyluca, Dahlık, Alikahya, Hacımusabey ve Kutlamış mezralarında 27 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatılan açıklamada, söz konusu bölgelerde yasağın saat 07.00 itibarıyla kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada, vatandaşlara kendi can ve mal güvenliklerinin sağlanmasına yönelik uygulanan yasağa riayet ettikleri için teşekkür edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz