Sağlık-Sen’den veda ziyareti

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, kentte uzun yıllar görev yaptıktan sonra tayini çıkan sağlık çalışanlarına veda ziyareti gerçekleştirdi.

Sağlık-Sen’den veda ziyareti

Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, 14 yıl kentte sağlık alanında görev yaptıktan sonra tayini çıkan üyelerinden Aslan Öztürk’e veda ziyaretinde bulundu. 112 ASH Komuta Kontrol Merkezinde gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Ensarioğlu, sağlık çalışanlarının zor şartlarda çalıştıklarına dikkat çekti. Ensarioğlu, sağlık çalışanlarının her alanda olduğu gibi gerek komuta merkezlerinde gerekse istasyonlarda gerek hastanelerde özveriyle yapmış oldukları bu kutsal görevi en iyi şekilde yapmak için mücadelelerine devam ettiklerini ve devam edeceklerini ifade etti.

Ensarioğlu, “Bugün burada yıllarca Diyarbakır’a hizmet eden ve bu yaptığı hizmeti zevkle yapan, hiçbir zaman, hiçbir şekilde ‘of’ dahi demeyen bir kardeşimiz var. Bu kardeşimiz 14 yıl sonra başka bir ile tayin istedi. İnşallah orada da gereken hizmeti yapacaktır. Diyarbakır’da hizmet veren kardeşlerimiz ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Kendini bilmez, toplumun hiçbir değerini taşımayan kişiler sağlıkta şiddet uygulayan kişilerdir. Bizim temennimiz o dur ki gece gündüz demeden büyük bir fedakarlıkla çalışan bu kardeşlerimize şiddet uygulanmamasıdır. Çünkü bu kardeşlerimiz yapmış oldukları görev esnasında, halkımızın her anında gece gündüz demeden hizmet etmek için, sağlıklı bir yaşam için mücadele ediyorlar. Ama maalesef bu alanda hizmet ederken şiddete maruz kalıyorlar, çok kardeşimiz darp edildi, birçok kardeşimizi ambulanslardan indirip ambulansları yaktılar, taşladılar” dedi.

Ardından konuşan Öztürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ensarioğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Konuşmaların ardından sağlık alanında emeklerinden dolayı Ensarioğlu, Öztürk’e plaket takdim etti. Kentte görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik ziyaretlerin devam edeceğini belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz