Sabah namazı buluşmaları

Buluşma, İl Müftüsü Faruk Arvas ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Ensar Camisi'nde gerçekleştirildi.

Sabah namazı buluşmaları

İl Müftülüğünce organize edilen sabah namazı buluşması, Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Ensar Camisi'nde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik müezzin İsa Utlu'nun okuduğu Yasin-i Şerif'in ardından namaz kılındı. İmam Ramazan Toprak tarafından Türkçe, Arapça ve Kürtçe okunan ilahinin ardından program Sakal-ı Şerif ziyaretiyle sona erdi.

Müftüsü Faruk Arvas, 2 seneden başlanan sabah namazı buluşmalarını bugün de yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Özellikle gençlerimize ve bu güzelliği tatmayanlara  bu güzelliği, feyz ve bereketi sabah namazı buluşmalarında bizzat yaşamalarını talep ediyorum. İlimizde yapılan sabah namazı buluşmaları, gerçekten tarifi mümkün olmayan, söylemekle anlaşılmayan ancak yaşanılarak bilinen bir güzelliktir."

SABAH NAMAZI BULUŞMASI

Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Behçet Sevgili ise sabah namazı buluşmalarına herkesin iştirak etmesini istediklerini belirterek, "Allah tüm müminleri bu güzel ibadette buluşmayı aynı şekilde kalplerini de birleştirmeyi ve bütün Müslümanların vahdedine vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz." dedi.

Yakup Yıldız ise gençlerin sabah namazına yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Sabah namazında arkadaşlarla toplumsal bir ilişki içerisinde güzel bir aktivite olarak değerlendiriyorum. Toplumsal birlik ve beraberlik için daim olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Namazın ardından cami içerisine kurulan sofrada İlim Yayma Cemiyeti tarafından cemaate çorba ikramı yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz