Sabah Namazinda Buluştular

Siirt'te, İl Müftülüğü tarafından organize edilen "sabah namazı buluşmaları" başladı.

Sabah Namazinda Buluştular

Çok sayıda vatandaşın katılımıyla Ensar Camisi'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, müezzin İsa Utlu'nun okuduğu Yasin-i Şerif'in ardından namaz kılındı.

Cami imam hatibi Ramazan Toprak tarafından Türkçe, Arapça ve Kürtçe seslendirilen ilahinin ardından program kahvaltı ile sona erdi.

İmam Toprak, ilde yılın ilk sabah namazı buluşmalarını başlattıklarını söyledi. İlk buluşmanın çok bereketli geçtiğini belirten Toprak, şöyle konuştu:

SABAH NAMAZI BULUŞMASI

"Sabah namazı buluşmalarında yaptığımız en güzel şeylerden birisi cemaatle namaz kılıp bunun akabinde Allah'ı hep birlikte zikretmektir. İçimizi dışımızı, Allah zikriyle nurlandırmak, hafta içerisinde günahlarla kirlettiğimiz kalbimizi, dillerimizi, kulaklarımızı, gözlerimizi temizlemek adına tövbe ile arındırmak adına burada toplanıyoruz ve herkesi davet ediyorum."

Sabah namazı buluşmalarındaki amaçlarından birisinin de kardeşliği ve birliği pekiştirmek olduğunu ifade eden Toprak, "Namaza gelen vatandaşlara teşekkür ediyoruz, özellikle gençlerimizi davet ediyoruz. Gerçekten gençler olduğu zaman etrafımız, içimiz nurlanıyor. Onların gelişiyle kuvvet kazanıyoruz çünkü gençlerimiz olursa biz varız." dedi.

Vatandaşlardan Şakir Özmazı da sabah namazı buluşmalarına katılmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Sabah namazında manevi feyz aldık. Zikirler söyledik, Kuran tilaveti, ilahiler dinledik. Muhabbet ve maneviyatımız arttı." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz