Görüş Bildir

Sağlıkçılarda açığa alındı

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, terör örgütüyle bağlantısı olduğu düşünülen 111 sağlık çalışanının açığa alındığını söyledi.

Sağlıkçılarda açığa alındı
15 Temmuz akşamı FETÖ/PDY’ye bağlı askerlerin darbe girişiminde bulunmasının ardından ülke genelinde terör örgütü ile ilgisi olanlara yönelik soruşturma başlatıldı. 


Soruşturma kapsamında Gaziantep’teki terör örgütüne bağlı olduğu düşünülen 111 sağlık çalışanının açığa alındığını  belirten İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, şunları söyledi:

“15 Temmuz akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bulunan paralel yapının maşası olmuş bir grup hain cuntacı tarafından emir komuta dışında hain bir yapılanmayla devletimize, milletimize ve demokrasimize kastedilmek istenilmiştir, ancak çok şükür ki milletimizin feraseti ve Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğiyle demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkılmıştır. Yurdumuzun dört bir yanında bu hain darbe girişimine karşılık tepkiler çığ gibi büyürken, kamu kurum ve kuruluşlarında da FETÖ terör örgütüyle bağlantısı olduğu düşünülen kişileri kurumlardan açığa alma çalışmaları tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Bu kapsamda ilimizde sağlık alanında İl Sağlık Müdürlüğü’nde, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde ve Genel Sekreterlik bünyesindeki tüm sağlık kuruluşlarında FETÖ terör örgütüyle bağlantısı olduğu düşünülen 111 sağlık personeli 677 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle Sağlık Bakanlığımızın onayıyla açığa alınmıştır."


Açığa alınan çalışanların yerine görevlendirmelerin yapıldığını ve aksaklıkların yaşanmadığını da belirten Yazı, "Açığa alınan personeller yerine görevlendirmeler yapılarak herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması konusunda önlemler alınmıştır. Yine aynı şekilde açığa alınan aile hekimlerimizin yerine Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce görevlendirmeler yapılarak vatandaşlarımızın sağlık hizmeti sunumuna aksatılmadan devam edilmektedir. Türkiye’nin 6'ncı büyük ili olan ve yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip Gazi şehrimize,  en iyi ve ulaşılabilir sağlık hizmetini dev sağlık kadromuz ile sunmaya her zaman olduğu gibi bugün de devam etmekteyiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki cansiperane bir şekilde 7/24 fedakarca görevini en iyi şekilde yerine getiren sağlık çalışanlarımız hiçbir şekilde bu vatansever, cesur milletin sağlık hizmetini aksatmaz" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi