Sağlıkçıya şiddete karşı cezai müeyyide lazım

Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Türk: 'Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet olaylarının önüne geçmek için cezai müeyyideler artırılmalıdır'

Sağlıkçıya şiddete karşı cezai müeyyide lazım

Türk Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk, sağlık çalışanlarına yapılan şiddet olaylarının önüne geçmek için cezaların artırılması gerektiğini söyledi.

Sendikanın Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ''Gülbahar Hatun'u Anma ve Ebeler Haftası'' programına katılan Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete yönelik cezai yaptırımların düşük olduğunu ifade etti.

Türkiye'de sağlık çalışanlarının yaşanan üzücü olayların ardından büyük tepki gösterdiğini anımsatan Türk, ''Siyasilerden, sağlık kurumunda çalışan hekiminden, hemşiresine tüm arkadaşlarımıza yapılan bu şiddet olaylarına karşı caydırıcılığın artırılmalısını talep ediyoruz. Halihazırda görevi başındaki hekimi darbetmenin cezası bir yıl, ancak bu yeterli değil. Bu, iki üç kat daha artırılmalıdır'' dedi.

Vatandaşların sağlıkla ilgili sıkıntılarının ortadan kaldırılmasının görevleri arasında olduğunu ifade eden Türk, ancak hekimlere saygı duyulan bir ortamın oluşturulması gerektiğini vurguladı.

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in bir doktoru darbetmesine de değinen Türk, ''Bu işi çözecek insanların da bu tip olaylara karışması abesle iştigaldir. Bunu da şiddetle kınıyoruz. Elinde güç olan maalesef o gücü farklı şekilde kullanmanın telaşına giriyor. Demokrasiden, eşitlikten bahsediyorsak, görevi ihmal eden hakkında soruşturma açılabilir, ancak bu durum darbetme hakkını kimseye vermez'' diye konuştu.

Türk ve beraberindekiler daha sonra, Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet'in ebesi olan Gülbahar Hatun'un Muradiye Külliyesi'ndeki kabrini ziyaret etti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz