Görüş Bildir

Sakık da görevden alındı

Ağrı Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık görevden alındı, yerine kayyum olarak Ağrı Öalisi Musa Işın atandı.

Sakık da görevden alındı

AĞRI Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık, dün İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı Belediyesi Başkanlığı'na kayyum olarak atandı. Işın öğleden sonra görevine başladı

SAKIK GÖREVDEN ALINDI

Üç yıl önce yerel seçimde Ağrı Belediye Başkanı seçilen Sırrı Sakık'ın yaptığı açıklamalarla ilgili çeşitli soruşturmalar açılımştı. Sırrı Sakık, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde HDP'nin Doğubayazıt'ta düzenlediği 'Büyük İnsanlık Mitingi’ndeki konuşmasında 'Türk milletini aşağılamak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarından geçen kasım ayında Doğubayazıt Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ANKARA'DA İKEN HABER ALDI

Halen il dışında olduğu belirtilen Sırrı Sakık'ın görevden alındığının açıklanmasıyla birlikte Ağrı Emniyet Müdürlüğü ekipleri Ağrı Belediyesi'ne gitti. Belediyenin giriş ve çıkışlarını kontrol altına alan polislerin arama yaptığı belirtildi.

Ağrı Belediye Meclisi'nde 17 DBP'li üyeden Ömer Polat, Fehim Çetinkaya, Gülsüm Demir, Kutbettin Tosun, Murat Aydemir ve Burhan Taşdemir geçen ay İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınmıştı.  Ağrı Belediye Meclisi'nde Ak Parti'den de 14 üye bulunuyor.

AĞRI VALİSİ KAYYUM

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın görevden alınmasının ardından kayyum olarak atanan Ağrı Valisi Musa Işın öğleden sonra göreve başladı. İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve Vali Yardımcısı Ejder Demir ile Ağrı Belediyesine giden Işın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının onayıyla Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirildiğini ifade etti.

Işın, en güzel şekilde hizmet yapacağını belirterek, "Hayırlı hizmetler yapacağız. İyi çalışacağız, gayret göstereceğiz. İyi bir performansla buradaki sıkıntıları ortadan kaldırmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. İnşallah Ağrı halkı adına faydalı hizmetler yapmış oluruz. Allah bizi mahcup etmesin." dedi.

AĞRI HİZMET GÖRECEK

Valilikte göstermiş olduğu performansın daha fazlasını Belediye Başkan Vekilliğinde göstereceğini söyleyen Işın, şunları ifade etti:

"Sahada ve sokakta olacağız. İnsanları dinleyip ihtiyaçlarını karşılayacağız. Burada olacağız, ciddi bir şekilde çalışacağız. Sürekli halkla temasımız olacak. Ağrı'nın muhtaç olduğu hizmetleri buraya getirmek için elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğiz. Bütün kaynakları kullanacağız. ve seferber edeceğiz."

Işın, yarından itibaren bütün sokakları 4-5 gün içerisinde kardan, çöpten temizleyeceklerini dile getirerek, "Ekiplerimizi kurduk. Yarın bütün araçlarımız kardan buzdan ve çöpten sokaklarımızı temizleyecekler. İnsanlarımızı sokaklarda yürüyebilir hale getireceğiz. Ağrı halkının çalışmalarımdan memnuniyet duyacağını diliyorum. Herkesin duasını istiyoruz. Halkımız bize dua etsin. Bizden de hizmet beklesin. Allah bizleri mahcup etmesin." sözlerine yer verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi