Saldırılar peşpeşe! 5 şehit

PKK'lıların Hani ve Kiğı ilçesinde tuzakladığı patlayıcılar sebebiyle 3, Çukurcada ise havanlı saldırı nedeniyle 1 asker, Siirt'te ise bir köy korucusu şehit edildi.

Saldırılar peşpeşe! 5 şehit

Diyarbakır'ın Hani ilçesi kırsalında güvenlik güçlerinin arama çalışmaları gerçekleştirdiği sırada PKK'lıların önceden tuzakladığı patlayıcı infilak ettirdi. Patlamada 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

BİNGÖL'DE TUZAK

Bingöl'ün Kiğı ilçesi Kızılmescit mevkiinde arazi arama ve taraması yaptığı sırada PKK'lılar tarafından daha önce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu, 1 asker şehit oldu. Şehit asker için Bingöl Havalimanı'nda uğurlama töreni yapılacak.

ÇUKURCA'DA SALDIRI

Hakkari'nin Çukurca ilçesi'nin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Güven Dağı bölgesinde, operasyonda olan askeri timlere, bu sabah PKK'lılar tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu. Aynı bölgede sürdürülen operasyon sırasında PKK'lıların yerleştirdiği mayın patlaması sonucu da 1 asker ağır yaralandı.

DİYARBAKIR- PKK'lıların dün peş peşe gerçekleştirdiği tuzak ve saldırılarla, 4 asker şehit oldu. Diyarbakır'ın Hani ilçesi ile Bingöl'ün Kiği ilçesinde tuzakladıkları patlayıcıların patlatılması nedeniyle 3, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de, havanlı saldırıda 1 asker olmak üzere dört asker şehit oldu.

HANİ BÖLGESİNDE

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Hani ilçe kırsalında güvenlik güçlerinin arama çalışmaları gerçekleştirdiği sırada teröristler önceden tuzakladığı patlayıcı infilak ettirdi. Patlamada 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. PKK'lıların yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

ŞEHİTLERE TÖREN

Hani İlçesi Aşağı Tural köyü yakınlarında PKK'lıların araziye döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar Polat Özbek ile Adnan Uluışık için 7'nci Kolordu Komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi. Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Ali Sivri ve askeri erkan ile şehitlerin silah arkadaşlarının katıldığı törende önce şehitlerin özgeçmişleri okundu. Şehit Uzman Çavuşlar Özbek ve Uluışık'ın 2014 tarihinden beri Hani Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrinde görevde oldukları, şehit Özbek'in evli, şehit Uluışık'ın ise bekar olduğu belirtildi. Törenden sonra Şehit Jandarma Uzman Çavuş Adnan Uluışık'ın cenazesi Samsun'un Verköprü İlçesine, şehit Polat Özbek'in cenazesi ise Kocaeli'nin Gebze İlçesine gönderildi.

LİCE KIRSALINA

Buarada Türk Silahlı Kuvvetleri, Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında PKK'ya ait 5 hedefin düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini açıkladı. Önceki gün 17.40-17.55 saatleri arasında Diyarbakır Lice kırsalına, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesinin ardından hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen 5 hedef, savaş uçakları tarafından imha edildi. Görevlerini tamamlayan savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndüğü belirtildi.

DİYARBAKIRLI UZMAN

Dün sabah saat 06.00 sıralarında güvenlik güçleri Bingöl'ün Kiğı İlçesi Kızılmescit mevkiinde arazi arama- tarama faaliyeti yaptığı sırada, PKK'lı teröristler tarafından daha önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada Diyarbakır'ın Silvan nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Lokman Dargınş şehit oldu.

ŞEHİT İÇİN TÖREN

Bingöl'de Dargın için tören düzenlendi. Bingöl Havalimanında düzenlenen törende, Dargın'ın (25) Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehidin öz geçmişi okundu. Vali̇ Yavuz Seli̇m Köşger, törende, Bingöl'de son 5 günde 4 vatan evladını şehit verdiklerini söyledi. İl Müftüsü Mecit Can'ın okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi uçakla Yozgat'a gönderildi.

AİLESİ GÖÇ ETMİŞ

Dargın’ın acı haberi, Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesindeki ailesine ulaştı. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden 21 yıl önce tarım alanlarında çalışmak üzere Yozgat’a giden Dargın ailesi, Boğazlıyan İlçesine yerleşti. Ailenin Yozgat’a göç ettiğinde 4 yaşında olan ve 10 kardeşin 6’ncısı ve bekar olan Şehit Uzman Çavuş Lokman Dargın’ın 8 ay önce uzman çavuş olduğu ve 4 aydır Bingöl’de görev yaptığı öğrenildi. Şehadet haberi, Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Belediye Başkanı Hamdi Erdal ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım tarafından, Mevlana Mahallesi'nde oturan baba Selim ve anne Seva Dargın çiftine bildirildi.

SİLVANLIYIZ, VATANIMIZI SEVİYORUZ

Şehit ailesinin oturduğu mahalleye ve evine Türk Bayrağı asıldı. Acılı baba Selim Dargın, 2-3 gün önce telefonda görüştüğünü belirttiği oğlunun hal hatır sorduğunu söyledi. Şehidin ağabeyi Recep Dargın ise kendilerinin Diyarbakırlı ve Kürt olduklarını belirterek, “Diyarbakır Silvanlıyız ama biz bu bayrağı seviyoruz. Vatanımızı seviyoruz. Kardeşim vatan için gitti. Vatan sağolsun” dedi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın’ın cenazesi bu gün akşam saatlerinde Boğazlıyan ilçesine getirilecek. Şehit Dargın, Cuma namazından sonra Boğazlıyan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlanacak.

BİNGÖL'DE CEPHANELİK

Genç İlçesi Yeniyazı bölgesinde yürütülen operasyonlarda, arazi arama tarama esnasında bol miktarda mühimmat, yaşam malzemesi ve 1 PKK'lı sağ olarak ele geçirildi.  Bingöl Valiliği, 49'uncu Komando Tugay Komutalığı tarafından Genç İlçesi Yeniyazı Bölgesi'nde 'Şehit Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye-24 Operasyonu'nun sürdürüldüğünü açıkladı. Operasyon kapsamında 26 Ekim 2016 günü saat 09.30 sıralarında Yeniyazı Köyü Hel Tepe bölgesinde yapılan arazi arama/taraması esnasında teröristin sağ olarak yakalandığı belirtildi.

HAVANLI SALDIRI

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Güven Dağı bölgesinde, operasyonda olan askeri timlere, bu sabah PKK'lılar tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda piyade Uzman Çavuş Yılmaz şehit oldu. Aynı bölgede sürdürülen operasyon sırasında da mayın patlaması sonucu 1 asker ağır yaralandı.

Şehit yılmaz'ın Osmaniye'deki ailesine acı haber ulaştı. Evli ve 3 aylık bir kız çocuğu babası olan Yılmaz'ın 5 kardeşi bulunduğu öğrenildi.

5 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre Hakkari Çukurca'daki askeri birliklere saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 5 PKK'lının dün etkisiz hale getirildiği belirtildi.

SİİRT'TE KORUCU ŞEHİT

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Siirt'in Gaziler köyünün Mava Dağı mevkisinde güvenlik güçlerince PKK'lılara yönelik operasyon yapıldı. Açılan ateş sonucu bir geçici köy korucusu şehit düştü. Bölgede örgüt üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz