Sanatla buluşma!

Diyarbakır'da merkez Kayapınar Belediyesi ile Adalet ve Medeniyet Derneği iş birliğiyle kentte sanat etkinlikleri düzenlenecek.

Sanatla buluşma!

Diyarbakır, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan merkez Kayapınar Belediyesince düzenlenecek etkinliklerle sanatla buluşacak.

Kayapınar Belediyesi ile Adalet ve Medeniyet Derneği iş birliğiyle, 5-6 Nisan'da gerçekleştirilecek, konser, panel ve serginin yer alacağı etkinliklerle Diyarbakırlıların sanatla buluşturulması hedefleniyor.

Kayapınar Kültür Merkezindeki etkinlikler, yarın "Klasik Türk Musikisinde Diyarbakır" konseriyle başlıyor.

TRT İstanbul sanatçısı Doğan Dikmen'in katılacağı konserde, 17. ve 18. yüzyılda Diyarbakır'da yaşayan ünlü bestekarların eserleri seslendirilecek.

6 Nisan'da da "Diyarbekir Edebiyat, Hüsn-i Hat ve Musiki" konulu panel düzenlenecek, Diyarbakırlı ünlü hattat Hamit Aytaç anısına sergi açılacak.

- "Bilime, kültüre ve sanata destek vermekten onur duyuyoruz"

Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Ozan Balcı, eğitimi, bilimi, kültürü ve sanatı desteklediklerini, Diyarbakır ve Diyarbakırlıları sevdiklerini belirtti.

Kente ait değerleri korumak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak için çalıştıklarını dile getiren Balcı, bu etkinlikleri desteklediklerini ve artmasını dilediklerini kaydetti.

Balcı, "İnsana, bilime, sanata dost belediye olarak bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. Bilim, kültür ve sanat adamlarının desteklenmesi lazım. Bilime, kültüre ve sanata destek vermekten onur duyuyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz