Görüş Bildir

Seçimin nabzını Uzay haber tuttu

Diyarbakır, seçimin nabzını UZAY HABER TV ekranlarından izleyerek tuttu.

Seçimin nabzını Uzay haber tuttu

UZAY HABER TV, 2019 Seçim Özel Yayını, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonuçlarını doğru ve tarafsız yansıtarak, bölgede en çok izlenen TV kanalı oldu.

BÜYÜKTİMUR VE KONUKLARIN YORUMLARI İZLEYİCİLERİ EKRANA KİLİTLEDİ

Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur öncülüğünde günler öncesinden hummalı bir hazırlık içerisine giren teknik ekip, muhabirler ve sunucular izleyicileri UZAY HABER TV ekranlarına kilitledi.

UZAY HABER TV stüdyolarındaki dev ekrana yansıtılan sonuçlar Ömer Büyüktimur ‘un koordinasyonunda Türkiye ile paylaşıldı. Sunucular Vedat Kızıl, Ebru Şimşek, Eylem Tosun, Gülcan Akyüz ve Sedat Erdem saat başı haberleriyle gündemin ve seçime ilişkin önemli gelişmeleri kamuoyuna aktardı.  Muhabir Filiz Yaşa ise telefon bağlantılarıyla seçim gündemine ait önemli notları ve gelişmeleri anbean ekrana yansıttı.

CANLI BAĞLANTILAR VE DOĞRU BİLGİLER

Sandıkların kapanmasının ardından gelen ilk seçim sonuçları, Yüksek Seçim Kurulunun yayın yasağının kaldırmasının ardından yayınlanmaya başlandı. Akşam saatlerinden itibaren yorumcuların konuk olduğu UZAY HABER TV’de seçim sonuçları masaya yatırıldı. Seçim Özel Yayını sırasında ara ara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğer siyasi Parti liderleri ve adayların konuşmaları canlı olarak UZAY TV ekranlarında yer aldı.

PARLAK, “DAHA FAZLA OY ARTIŞI BEKLİYORDUK”

Konuk yorumculardan AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, AK Partinin Diyarbakır’da oylarını arttırdığını savundu. Parlak, “Bu AK Parti için bir başarı mıdır? Bunun bir başarı olarak görmek mümkün değil. AK Partinin Diyarbakır’da son iki yıldaki hizmetleri göz önünde bulundurulduğunda, oy oranında daha büyük bir artış gerçekleşmesini bekliyorduk” dedi.

PROF. DR. ERKAN, “ZAFERLE ÇIKAN BİR PARTİ YOK”

Dicle üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Erkan, seçim sonuçlarını şöyle yorumladı: “Bu seçimlere ittifakla girildiği için Türkiye oyları üzerinden değerlendirme yapmak çok doğru değil. Mesela bazı partilerin İstanbul’da adayı yok. Dolayısıyla İstanbul oyları yüzdeye yansımıyor. Türkiye’den çok kazanılan belediyeler üzerinden konuşmak gerek diye düşünüyorum. Zaferle çıkan bir parti yok ortada bence. CHP’nin önceki yerel seçimle göre büyükşehirlerde belediye sayısını arttırdığı görülüyor”

MEMİŞ’TEN ADAY YORUMU

Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş de, metropollerde Ak Partinin kaybettiği belediyelere ilişkin olarak, değerlendirmelerde bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesinin el değiştirmesindeki en büyük nedenin Melih Gökçek olduğunu savunan Memiş, önceki ziyaretlerinde Ankara’da konuştuğu esnaların ve taksicilerin Ak Parti adayı Özhaseki’yi beğenmediklerini söylediklerini aktardı.

Öte yandan UZAY TV 2019 Seçim Özel Yayınına telefonla bağlanan araştırmacı yazar Mehmet Ali Altındağ ise Diyarbakır’daki seçim sonuçlarına ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu.

“ALTINDAĞ, KADRO ÇOK ÖNEMLİ”

Seçim sonuçları ışığında olumlu ve pozitif eleştiriler yapılması gerektiğine vurgu yapan Altındağ, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti hudutları içerisindeki halkımız oyunu kullandı. Yapılan yerel seçimler eski seçimle oranla daha renkli geçiyor. AK Parti’nin inatla üzerine düştüğü bölgelerde ve şehirlerde, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ve özelde de Diyarbakır’da hala illaki bağlı bulunduğu bazı şahsiyetler ve insanlar var. Bakın bunlar hep kaybettiriyorlar. Ama Şırnak’a bir bakın, daha önce yüzde 15 oy alan AK Parti bu seçimde yüzde 60 oy alıyor ve başarıyor. Sormazlar mı? Acaba niye?  Demek ki buradaki kadro çok önemli. Kadrolar çok önemli. Devlete ve Cumhurbaşkanına olan bağlılıklarının bir göstergesidir bu başarı. Ama velakin Diyarbakır, halada illaki benim dediğim olsun, mantığı var. Bir iki şahsiyet var. Bunların uzaktan yakından AK Partiyle, cumhurbaşkanı vizyonuyla hiçbir alakaları yok. Ancak rant, mevki, kişisel çıkar ve iktidarın imanlarından faydalanmak üzere siyaset yürüten insanlar var. Yoksa sanki Diyarbakır’ın hepsi HDP’li midir sanki? Seçimlerde yüzde 60’lara varan sonuçlar niye olsun ki? Buna rağmen, ittifaka rağmen, AK Parti Diyarbakır’da yüzde 30’larda kaldı. Geçen seçimlerde AK Partinin Diyarbakır’da aldığı oy yüzde 28 ama milletvekili seçimlerinde bu oran yüzde 22. Bu yerel seçimlerde AK Parti oylarını kısmen arttırdı ama bunu Cumhur ittifakına rağmen bunu yapabildi. Devletin imkanları ve Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 4 katrilyon paranın buralara harcanmasına rağmen ve yine AK Partinin bu kadar bu memlekete yapmış olduğu yatırımlara rağmen AK Partinin oyu hala niye yüzde 33 olsun ki? Bunlar hep soru işaretidir. Demek ki kadro çok önemlidir. Birilerine bağlı kalmak partiye zarar veriyor. AK Parti kendine bir çeki düzen versin. Diyarbakır’da ve güneydoğuda Ak Partili diye geçinen bazı şahsiyetler kesinlikle PKK’lıdırlar. Bunlar post değiştiriyor. Ak Partili gibi görünüyor, AK Partinin imkanlarından istifade ediyor, adeta lord oldular bunlar. Tüm kamuoyu bunu biliyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi