Görüş Bildir

Şehide son görev!

Kulp ilçesi Taşköprü Köyü Kuyucak mezrasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan güvenlik korucusu Malik Yıldız'ın cenazesi, düzenlenen törenden sonra toprağa verildi.

Şehide son görev!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lılarca gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen güvenlik korucusu Malik Yıldız, son yolculuğuna kürtçe ağıtlarla uğurlandı.

Diyarbakır'da Kolordu Komutanlığında düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi Kulp ilçesi Turgut Özal Mahallesi Merkez Muhammediye Camisi'ne getirildi. Kulp Müftüsü Abdulsamet Şen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, helallik alındı. Şehit Yıldız'ın cenazesi Eski Mahalle Mezarlığı Şehitliği'ne defnedildi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, şehidin oğluna Türk bayrağı verdi.

BİRLİK VE BÜTÜNLÜK VURGUSU

Birlik ve mücadelenin kararlıkla ülkenin içinde ve dışındaki son hain etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini belirten Güzeloğlu, birlik ve beraberliğin korunduğu, bütünleşmenin sağlandığı müddetçe hiçbir hain ve onun temsilcisinin emeline ulaşmayacağını vurguladı.

MİLLETİMİZİ BAHTİYAR KILSIN

Vali Güzeloğlu, "Bu milletin kahraman evlatları askeri, polisi, korucusu helal süt içmiş. Her birisi bu hainlerin karşısında yenilmez sıra dağlar gibi dimdik duracak, imanıyla, gerekirse Melik gibi bu kara toprağa bir gül bahçesine girercesine girecek. Rabbim tüm şehitlerimizden razı olsun. Allah birlik beraberliğimizi daim etsin. Devletimizi sonsuza kadar payidar, milletimizi bahtiyar eylesin. Şehidimizi rahmetiyle karşılasın, günahlarını af etsin, mekanını cennet eylesin." diye konuştu.

CENAZE TÖRENİNE KATILANLAR

Cenazeye, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Kulp Belediye Başkan Vekili Kaymakam Fatih Dülgeroğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Önceki gün, Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda 1 güvenlik korucusu şehit olmuş, 4 güvenlik korucusu, 1 emekli korucu ile 1 sivil yaralanmıştı.

MUŞ'TA TERÖR OPERASYONU

Muş merkez ile Bulanık ve Varto ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 21 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

  Valilikten yapılan açıklamada, PKK/ KCK silahlı terör örgütüne yönelik il merkezi ile Bulanık ve Varto ilçelerinde 3 Nisan'da eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütünün talimatları doğrultusunda sözde özyönetim/özerklik açıklamasına katılan, 2018 yılı nevruzunda çeşitli yerlerde ateş yakarak terör örgütü lehine slogan atan ve örgüt adına milis/işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilen 21 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tüfek, 9 dolu fişek, 26 kalaşnikof fişeği, 15 adet 7,65 milimetre çapında tabanca fişeği, 5 kurusıkı tabanca fişeği ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi