Şehidin adı yaşatılacak!

Darbe girişiminin yaşandığı gece Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Halit Gülser'in adı, memleketi Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde bir okula verildi.

Şehidin adı yaşatılacak!

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen polis memuru Halit Gülser'in adı, memleketi Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Pekmezciler köyündeki okula verildi.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Gülser'in isminin, doğduğu köydeki okula verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, yaptığı konuşmada, polis memuru Gülser'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Özellikle son bir yıldır terörle had safhada mücadele edildiğini belirten Kattaş, "Biz burada terörle mücadele ederken, ihanet şebekeleri, darbenin karanlık planını yaptı. Bu karanlık darbe girişimi Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz ve milletimiz tarafından el birliğiyle milli iradeye sahip çıkılarak engellendi." dedi.

Hain saldırılarda köyün bir evladının da şehit olduğunu ifade eden Kattaş, "Buradaki okula ismini vererek adını yaşatacağımız şehidimiz Halit Gülser, gelecek nesillere örnek olacaktır. Gençlerimizin, şehidimizin izinde, Allah yolunda, vatan, bayrak, birlik ve kardeşlik yolunda hep birlikte yürüyeceklerine sonsuz inanıyorum. Devlet olarak her türlü yardıma hazırız, kapılarımız her zaman açıktır." diye konuştu.

DARBE GİRİŞİMİNDE ŞEHİT OLDU

Dicle Kaymakamı Feremez Babat ise darbe girişiminde şehit olan polis memurunun adının artık bu köyde yaşatılacağını dile getirdi.

"Darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanımız ve tüm milletimiz ayağa kalkarak milli iradeye sahip çıktı." ifadesini kullanan Babat, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.

Pekmezciler Şehit Polis Halit Gülser İlk ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Boztay da şehidin adının okula verilmesinin, üzüntülerini bir nebze azalttığını belirtti.

Boztay, şehidin adını köy okulunda en iyi şekilde yaşatacaklarını kaydetti.

Törene katılanlar, daha sonra şehit Gülser'in mezarını ziyaret etti. Dua okunduğu sırada Gülser'in kardeşinin, şehidin mezarına polis selamı vermesi, duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Daha sonra, darbe girişimi sırasında şehit düşenler için mevlit okutuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz