Şehit pilotlarımız son yolculuklarına uğurlandı

Akdeniz'de keşif uçuşu yaparken Suriye'nin düşürdüğü uçakta şehit olan pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy için Malatya'da tören yapıldı.

Şehit pilotlarımız son yolculuklarına uğurlandı

Törende şehitlerin cenazeleri cenaze aracına konulacağı sırada şehit Ertan ve Şehit Aksoy’un babası protokoldeki yerlerinden fırladı ve iki baba evlatlarının tabutlarını öperek uğurladı. Jet Üs Komutanlığı'ndaki törenden sonra yüzbaşı Gökhan Ertan için Malatya Merkez Kabristan Camii'nde tören düzenlendi. Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın babası oğlunun tabutunu başının üzerinde taşıdı ve ‘Başımın üzerinde yerin var oğlum’ dedi.

LİDERLER CENAZEDE

Törene, şehit pilotlar Ertan ve Aksoy'un ailelerinin yanı sıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kuvvet komutanları ve şehitlerin mesai arkadaşları katıldı. Çiçek, Erdoğan, Özel, Kılıçdaroğlu, Bozdağ, Şahin ve Yılmaz, şehitlerin ailelerine baş sağlığı diledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz