Şehit polis, 15 gün önce göreve başlamış

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin zırhlı araca yönelik düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru 26 yaşındaki Ömer Sönmez'in 15 gün önce göreve başladığı belirtildi.

Şehit polis, 15 gün önce göreve başlamış

Şehit polis memuru Ömer Sönmez'in acı haberi, memleketi Elazığ'daki ailesine ulaştı. İzzetpaşa Mahallesi Şehit İlhanlar Caddesi Çağdaş Apartmanı'nda oturan Sönmez ailesine, oğullarının şehit olduğu haberini, sağlık ekipleri eşliğinde yetkililer verdi. Aldıkları haberle yıkılan aile bireyleri, apar topar Şanlıurfa'ya gitmek için yola çıktı. Şehit evine ve mahalleye Türk bayrakları asıldı.

'ŞEHİT OLMAK İÇİN DUA EDERDİ'

İlk görev yeri olan Viranşehir'de 6 Ağustos'ta göreve başladığı belirtilen şehit polis memuru Ömer Sönmez ile Erzincan Polis Eğitim Merkezi'nden okul arkadaşı olan Abdullah Polat da acı haberi alınca şehit evine geldi. Büyük üzüntü yaşayan Abdullah Polat, "Ömer pırlanta gibi bir insandı. Namazlarda hep dua ederdi ben de sorardım, 'Ömer ne kadar çok dua ediyorsun, kime dua ediyorsun?' diye. O da 'şehit olmak için' derdi. Allah'ta ona şehitliği nasip etti" dedi.

ŞEHİDE CENAZE TÖRENİ

Buarada, Sönmez'in cenazesi, törenle memleketi Elazığ'a uğurlandı.

Şehit Sönmez (26) için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile askeri erkan ve polisler katıldı. Vali Tuna, burada yaptığı konuşmada, saldırıdan duyduğu üzüntüyü belirterek, Sönmez'in görevini ifa ederken vatan ve millet için şehit düştüğünü söyledi.

Törene katılan şehit Sönmez'in babası Ahmet, annesi Yasemin, kardeşleri Hatice, Serdar, Fatma ve Tuba ise özel harekat polisleri tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Şehit Sönmez'in cenaze aracının başına gelen kardeşi Tuba, "Kardeşim şehit oldu, ağlamayacağız. Şehitler ölmez vatan bölünmez." dedi.

BİR ÖMER ÖLÜR, BİR ÖMER DOĞAR

Şehidin diğer kardeşi Hatice de "Bir Ömer ölür, bir Ömer doğar. Bu vatanı böldürmeyeceğiz asla. Bu vatan Allah'ın izniyle bölünmeyecek." diye konuştu.  Kürtçe "Yeter artık" diyen bir şehit yakını da "Ben de Kürt'üm yeter artık." dedi. Müftü İhsan Açık'ın okuduğu duanın ardından şehit Sönmez'in cenazesi, memleketi Elazığ'a gönderildi.

Viranşehir ilçesinde dün gece zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 polis memuru şehit olmuş, 3 polis ise yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz