Görüş Bildir

Şehit yakınlarının kutsal toprak özlemi son buluyor

Şanlıurfa'da kutsal topraklara gidebilmek için yıllardır bekleyen şehit yakınları, Diyanet İşleri Başkanlığınca şehit aileleri ile gaziler ve yakınlarına sunulan imkan sayesinde hacca gidecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Şehit yakınlarının kutsal toprak özlemi son buluyor

Diyanet İşleri Başkanlığının şehitlerin anne, baba, eş ve evlenmemiş çocuklarıyla gaziler ve eşleri için sunduğu kurasız hac imkanına Şanlıurfa'da 69 şehit yakını ve gazi müracaat etti.

Yıllardır kuraya katılmalarına rağmen isimleri çıkmadığı için hacca gidemeyen şehit yakınları, şimdi özlemini duydukları kutsal topraklara kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin kırsalında 2011 yılında terör örgütü PKK üyelerinin saldırısı sonucu şehit olan Er Mehmet Topraksüren'in annesi Anzeliha ile babası İhsin Topraksüren de şimdiden hac heyecanı saran şehit yakınlarından.

Anzeliha Topraksüren,  20 yaşındaki oğlu Mehmet'in 6 yıl önce Şemdinli'de şehit olduğunu söyledi.

Oğlunun acısını halen ilk günkü gibi yaşadığını dile getiren Topraksüren, şehit annesi olduğu için de gurur duyduğunu belirtti.

Şehit oğlu Mehmet'in askerde tamirci olduğunu anlatan Topraksüren, şunları kaydetti:

"Hemen her gün beni arardı. Şehit olmadan önce akşam konuşmuştuk. Ertesi gün komutanı aradı. Bana dedi ki 'Size ne mutlu ki Mehmet gibi bir evlat yetiştirmişsiniz' diyerek şehitlik haberini verdi. Komutanları Mehmet'inden çok razıymış, görevini tam yaparmış. Onun orada çektiği görüntülerine bakıyorum mutlu oluyorum. Şehit annesi olduğum için çok mutluluyum. Bu vatan için bir Mehmet değil bin Mehmet feda olsun. Şehit ailesi olduğumuz için şükrediyoruz. Oğlum şehit olmadan önce hac başvurusunda bulunmuştuk fakat bir türlü kısmet olmuyordu. Allah şükürler olsun bu yıl kurasız olmadığı için gidebileceğiz.İnşallah hayırlısıyla o toprakları göreceğiz."

Baba İhsin Topraksüren de eşiyle uzun yıllardır haca gitmeyi istediklerini, bu yıl kendilerine kurasız hac imkanı tanındığı için mutlu olduklarını dile getirdi.

- Hacca gitmek için 10 yıldır bekliyordu

Oğlu Adnan Yaslı, 2003 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince yolla döşenen patlayıcının patlaması sonucu şehit olan baba İbrahim Yaslı da yaklaşık 10 yıl önce eşiyle hac için başvuruda bulunduklarını fakat bir türlü kısmet olmadığını söyledi.

Bu yıl şehit yakınlarına tanınan kurasız hac imkanıyla hacca gidecekleri için heyecanlı olduklarını anlatan Yaslı, "Oğlum 14 yıl önce Nusaybin'de 5 arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Oğlum şehit olduğunda 20 yaşındaydı. Çok iyi bir insandı. Allah ona şehitliği nasip etti. Kısmet olursa onun sayesinde hacca gideceğiz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Yavuz da Türkiye'de daha önceki yıllarda şehit ve gazi yakınlarına hac kontenjanın yüzde 5 olduğunu, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığının kurasız hac uygulamasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Geçen yıllarda şehit yakınlarına tanınan kontenjanın az olması nedeniyle sıkıntılar yaşandığını belirten Yavuz, şunları kaydetti:

"Bu yıl hacca gitmek isteyen şehit ve gazi yakınlarının sayısı artı. Şanlıurfa genelinde 69 şehit yakını hacca gitmek için başvuruda bulundu. Bu konuda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Diyanet İşleri Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kutsal topraklara gidecek olan şehit aileleri ülkemizin birlik ve beraberliği için dua ediyorlar. Özellikle önümüzdeki günlerde yapılacak halk oylamasında devletimizin yanında olacaklarını belirtiyorlar. Şehit yakınlarına tanınan bu hak için tüm yetkililere teşekkür ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi