Şehitler anıldı

Diyarbakır ve ilçelerinde, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü nedeniyle törenler düzenlendi. Mevlitler okutuldu.

Şehitler anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü nedeniyle, Diyarbakır ve ilçelerinde bir dizi etkinlikler düzenlendi.

DİYARBAKIR'DAKİ ANMA

Diyarbakır Valiliği, İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından '18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü münasebetiyle Ulu Camii’nde mevlit okutulup şeker dağıtıldı. Mevlit programı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla mevlit programını düzenlediklerini söyledi.

İslam coğrafyasının pek çok köşesinden gelip Çanakkale’de canını feda etmiş, binlerce şehit olduğunu belirten İşleyen, “Bu emaneti ve vatanı bize hediye olarak bırakmış şehitlerimizin ruhunu şad etmek üzere için mevlitler, hatimler ve dualar ediliyor. Çanakkale’den günümüze kadar yurdumuzun özgürlüğünde; ülkemizde ezanın, Kur’an’ın, bayrağın özgür olarak dalgalanmasında canını feda etmiş bütün şehitlerimiz için, okunan hatimlerin inşallah duası yapılacak." dedi.

İşleyen, "Bununla birlikte önümüzdeki günlerde de huzur, afiyet içerisinde bütün İslam coğrafyasında, Anadolu topraklarında huzur, afiyet kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaşamamızın devamı için dualar edilecek. Rabbimizden niyazımız, rabbimiz hem şehitlerimize rahmet etsin hem de geleceğimize, insanımıza sıhhat, selamet ve huzurlu günler nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar ise "Diyarbakır Valiliği ve müftülük tarafından Ulu Cami’de şehitlerimizi anma adına bir mevlit programı düzenlendi. Biz de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak şehitlerimizi saygıyla yâd ediyoruz. Biz de mevlit programının ardından cami cemaatine ikramlarımızı sunacağız.” şeklinde konuştu.

HANİ'DEKİ ETKİNLİK

Hani İstanbul Borsa İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapılan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler Çanakkale Şehitleri'ni anlatan şiirler okundu.

Programa, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Hani Belediyesine Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Zeki Kaya, İlçe Emniyet Evran Bolat Canbolat ve şehit yakınları ile öğrenciler katıldı. Törenden sonra programa katılanlara çikolata ikram edilerek, bayrak hediye edildi.

ERGANİ'DE MEVLİT

Ergani Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla şehitler için mevlit okuttu.

Merkez Camisi'nde cuma namazı sonrası okunan mevlitte Çanakkale şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy için dua edildi, Kur'an-ı Kerim'den ayetler okundu.

Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale ve tüm şehitler için mevlit duasını İlçe Müftüsü Abdurrakip Arslan yaptırdı.

Mevlide, Ergani Kaymakam Mesut Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SİLVAN'DA ANMA

Silvan ilçesinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükumet Konağı önünde düzenlenen törende şehitler için dua edildikten sonra programa Silvan Kaymakamlığı Kültür Merkezi Konferans salonunda devam edildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından "Kahramanlık Türküleri" dinletisi ve sinevizyon gösterisi yapıldı.

Program, ilçe Kaymakamı Adem Çelik'in şehit ailelerine ve gazilere polis evinde verdiği öğle yemeğinin ardından sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz