Görüş Bildir

Şehitlere gözyaşı

Hani'deki hain saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Sergen Çakmak ve Güvenlik Korucusu Yasettin Opçin son yolculuklarına uğurlandılar.

Şehitlere gözyaşı

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde önceki gün sivil otobille seyir halinde iken teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Sergen Çakmak ve Güvenlik Korucusu Yasettin Opçin, son yolculuklarına uğurlandı.

İLK TÖREN KOLORDUDA YAPILDI

Hani ilçesi Topçular karayolu Şekale Tepe bölgesinde seyir halinde bulunan araca dün bir grup terörist tarafından silahlı saldırı düzenlenmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sergen Çakmak ve Gönüllü Güvenlik Korucusu Yasettin Opçin için uğurlama töreni düzenlendi. Törenin ardından Uzman Çavuş Çakmak’ın naaşı İzmir’e, Güvenlik Korucusu Opçin’in naaşı ise Hani ilçesi Topçular köyüne uğurlandı.

HANİ İLÇESİNDE TÖREN YAPILDI

7 çocuk babası Şehit Yaseddin Opçin için memleketi Topçular köyünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile kent yöneticileri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şehit Yaseddin Opçin'in cenazesi, Topçular köyü Uysal mezrasında kılınan cenaze namazının ardından, tekbirler ve dualar eşliğinde toprağa verildi. Daha sonra köy meydanında vatandaşlar ile bir araya gelen Vali Güzeloğlu, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

Vali Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada,18 Mart'ta Şehitler Günü'nde Afrin'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrolü sağladığını anımsatarak bu büyük devlet ve milletin iman, ahlak ve adalette dünyanın her köşesinde huzur ve kardeşliğin teminin de olduğu gibi kendi topraklarında ve topraklarının dışında da tehdit eden herkesin karşısında duracağını vurguladı.

Şehitlerin imanı temsil ettiğini ifade eden Güzeloğlu, "İçte ve dışta bu büyük devletin geleceğe doğru kutlu yürüyüşünde son hain ve terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadelemiz devam edecek. Hem içeride hem dışarıda bugün Türk ordusu, askeri, polisi, güvenlik korucusu, milleti tüm bu hainlerin karşısında imanıyla dimdik ayaktadır.” dedi.

MASUMLARIN KANI YERDE KALMAZ

Hiçbir şehit ve masumun kanının yerde kalmadığının altını çizen Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Bütün çalışmamız, gayretimiz odur. Bu büyük yürüyüşümüz devam ederken şehitlerimizi asla unutmayacağız. Onların bize emanet ettiği bu değerlere sımsıkı sarılacağız. Onlara karşı en büyük vazifemiz budur. Hem insani hem de imani vazifemizdir. Hemşehrisi, köylüsü ve yakınları olarak sizlere ve bizlere düşen budur. Rabb'im şehidimizin mekanını cennet eylesin. Milletimizin ve hepimizin başı sağ olsun."

EVİNE VE KÖYE BAYRAKLAR ASILDI

Törene, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Hani Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİDE VEDA!

Öte yandan, Jandarma Uzman Çavuş Sergen Çakmak, memleketi İzmir'de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Çakmak'ın ilk görev yeri Diyarbakır'a gittiği zaman kendisini yolcu eden annesi Ümmühan Çakmak'la birlikte çektirdikleri fotoğrafın altına "Olur ya hayallerimiz yarım kalırsa 'vatan sağ olsun' deriz"  diye yazdığı görüldü. Cenaze töreni sırasında ise şehit askerin arkadaşları, tabutunun üzerine kurşun bıraktı.

'VATAN SAĞ OLSUN' DERİZ"

Sosyal medya hesabındaki paylaşımlarıyla da dikkat çeken Sergen Çakmak'ın, uzman çavuş olmadan önce AKUT bünyesinde İzmir'deki birçok arama ve kurtarma faaliyetlerine katıldığı öğrenildi. Şehit askerin, ilk görev yeri Diyarbakır'a gittiği zaman kendisini yolcu eden annesi Ümmühan Çakmak'la birlikte çektirdikleri fotoğrafın altına "Olur ya hayallerimiz yarım kalırsa 'vatan sağ olsun' deriz" diye yazdığı görüldü. Hesabında görev yaptığı bölgeden çok sayıda fotoğraf paylaşan şehit Çakmak, 20 Ocak tarihinde de, "Az kaldı, elbet bir gün, az kaldı. Hissediyorum" ifadelerini paylaştı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi