Görüş Bildir

Sıcaklar, Mardin’in turizmini etkiledi

İlkbaharla birlikte yoğun turist akınına uğrayan Mardin'de yaşanan aşırı sıcaklar ve Ramazan ayının gelmesi nedeniyle turist sayısında azalma oldu.

Sıcaklar, Mardin’in  turizmini etkiledi

Bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 500 bin turistin ziyaret ettiği kentte aşırı sıcaklar nedeniyle turizm acentelerine başvuran turist sayısının azaldığı belirtildi.

TURİZM ETKİLENDİ

Mardin Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, aşırı sıcaklar nedeniyle temmuz ayında turist sayısında önemli ölçüde bir azalma yaşandığına dikkat çekti. Dünyanın birçok ülkesinden gelen yerli ve yabancı turistler aşırı sıcaklardan dolayı turlarına ara vermek zorunda kaldıklarını belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Davut Beliktay, "Havaların sıcak olması turistleri Mardin'e değil daha çok sahil kentleri ve Karadeniz Bölgesi'ne yönlendirdi. Bu da Mardin'e gelen turist sayısında azalmalara neden oldu. Ama buna rağmen biz umudumuzu eylül ayına bağladık. Eylül ayında bütün otellerin rezervasyonları dolduğunu öğrendik. Bu da bizi sevindirdi. Bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 500 bine yakın yerli ve yabancı turist kentimizi ziyaret etti. İnşallah yıl sonuna kadar 1 milyonu aşar." dedi

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi