Sıcaklar Sürecek

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde mevsim normallerinin 5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığı, çarşamba gününe kadar sürecek.

Sıcaklar Sürecek

Meteoroloji 15. Bölge Müdür Vekili Abidin Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini, Diyarbakır'da bugün sıcaklığın 42 derece olarak ölçüldüğünü, nem oranının da yüzde 7 civarında olduğunu söyledi.

SICAKLAR KESİNTİSİZ

Bölgenin diğer kentlerinden Batman'da bugün sıcaklığın 42.1, Siirt'te 39.8, Şırnak'ta 36, Şanlıurfa'da da 39 derece olarak tespit edildiğini anlatan Aydın, önümüzdeki 5 günde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceğini bildirdi.

HAFTA İÇERİSİNDE

Aydın, bölgede yüksek sıcaklıkların devam edeceğini de ifade ederek, "Cumartesi gününden çarşamba gününe kadar hava sıcaklığı 41-42 derece aralığında etkisini sürdürecek. Diyarbakır'da temmuz ayı ortalaması 38 derecedir. Ancak, bu yıl mevsim normallerinin üzerine çıktı. Sıcaklık değerleri bölgede 5 derece mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bu hafta içerisinde en yüksek sıcaklık Şanlıurfa'da 43 derece olarak görüldü" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz