Sığınmacı çocuklar sporla rehabilite edilecek

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, ülkelerindeki iç savaşın psikolojik etkisinden kurtulabilmeleri için kentteki sığınmacı çocukları sporla rehabilite edecek.

Sığınmacı çocuklar sporla rehabilite edilecek
Ülkelerindeki iç savaştan aileleriyle kaçarak Manisa'ya sığınan çocuklar için Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü harekete geçti. İl Müdürü Savaş Duman, tesislerinin kapılarını sığınmacı ailelerinin çocuklarına açtıklarını ve yavaş yavaş onları sporla tanıştırdıklarını söyledi.
Afgan uyruklu 10 çocuklu bir ailenin çocuğu olan Ali Rıza Ghfori'yi güreşle tanıştırdıklarını belirten Duman, "Bir aydır bizimle antrenmanlara başladı. Güzel projelerimiz de olacak. Manisa'ya gelen aileleri de sporla buluşturma noktasında diğer branşları da aktif olarak kullanacağız. Onları tesislerimize bekliyoruz. Tüm okullarda tüm mahallelerde yetenek taramaları başlayacak. Onlara en kısa sürede ulaşıp, onların sosyalleşmesine katkıda bulunmayı istiyoruz. Çocukların hangi psikolojide olduklarını, hayat mücadelesi verdiklerini biliyoruz. Bunların rehabilitesi için katkı sağlayacağız" dedi. 


SPORU ÇOK SEVİYOR
Manisa'ya üç ay önce gelen 9 yaşındaki Ali Rıza Ghfori, güreşle ilgilenmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Antrenör Ömer Rona da üç haftadır eğitimlerin başladığını ve Ghfori'nin uyum sağladığını belirterek, "İleride Türkiye'yi temsil edecek bir sporcu olabilir. Spor yapmak herkese iyi gelir. Onların psikolojilerini düzelteceğine ve biraz olsun rahatlatacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz