Silvan Caddesi’ni Ağaçlandırıyor...

Daha yeşil bir kent için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli giriş noktalarından olan ve alanın daha estetik bir görünüme kavuşması amacıyla altyapı çalışmalarını tamamladığı Silvan Caddesi’nin orta refüjlerine farklı türlerde 400 ağaç dikiyor.

Silvan Caddesi’ni Ağaçlandırıyor...

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Yenişehir ilçesi Silvan Caddesi’ni ağaçlandırıyor. Kentin önemli giriş noktalarından biri olan Silvan Caddesi’nin orta refüjlerine çınar, şeker akça, dişbudak, pembe çiçekli akasya ve süs elması olmak üzere toplam 400 ağaç dikilecek. Silvan Caddesi’nin çehresini değiştirecek çalışmalar kapsamında ekipler, Seyrantepe Kavşağı’ndan başlayarak Dicle Üniversitesi Kavşağı’na kadar olan bölüme 150 çınar ağacı, 100 şeker akça ağacı, 50 dişbudak ağacı, 50 pembe çiçekli akasya ağacı ve 50 adette süs elması ağacı dikerek caddeyi ağaçlandıracak.

SİLVAN CADDESİ YEŞİLLENDİ

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, ağaçlandırma çalışmaları öncesinde ilk etapta orta refüjü genişletti ve orta refüj bordür taşlarını değiştirdi . Altyapı çalışmalarında su tesisatlarını döşedi ve alana toprak takviyesi yaptı. Alanın ağaç dikimine uygun hale getirilmesinden sonra saksılarda bekletilen farklı türlerde ağaçlar, 10’ar metre aralıklarla açılan çukurlara bir bir dikilmeye başlandı. Ağaç dikim çalışmalarının tamamlanmasından sonra ekipler, caddenin daha estetik bir görünüme kavuşması için orta refüjü çimlendirecek.

Altyapı, toprak takviyesi ve orta refüj genişletme işlemlerine yaklaşık 1 ay önce başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ağaçlandırma çalışmalarını 10 gün içinde tamamlayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz