Görüş Bildir

Silvan esnafı; sesimizi duyun!

Silvan halkı ve esnaflar, yaşadıkları terör mağduriyetlerinin giderilmediğini ifade ederek, "sesimizi duyun" dediler. Esnaflarla görüşen Hüda-Par Yetkilileri, bölgenin selameti için açılan yaraların sarılması gerektiğini bildirdi.

Silvan esnafı; sesimizi duyun!

Hendek ve barikat teröründe, Sur ilçesinde olduğu gibi büyük tahribatlar yaşayan Silvan halkı ev esnaflar, mağduriyetlerinin giderilmediğinden şikayet ederek, "sesimizi duyan yok mu?" dedi.

İlçedeki esnaf ve halkı ziyaret eden HÜDA PAR heyetinde yer alan Diyarbakır merkezden GİK üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, yaşananlara seyirci kalınmaması gerektiğini vurladı.

Esnaf, bölge olarak çok büyük bir mağduriyetin içerisinde olduklarını belirterek bu dönemde halk olarak ihtiyaç duydukların en önemli şeyin huzur olduğunu söyledi.

HUZUR İSTİŞORUZ

“İnsanlar birbirine tahammül etmesini bilmeli” diyerek örgütün bölgedeki ötekileştirişi uygulamalarına sert tepki gösteren bir esnaf sözlerine şöyle devam etti: “Kavga ve gürültü istemiyoruz. Çukur ve barikat siyaseti Silvan halkını, en başta da esnafını mağdur etmiştir. Şehir merkezlerinde hayat durmuş, esnafın yoğun olarak iş yaptıkları caddeler güvenlik gerekçesiyle günlerce kapatılmıştır. Güvenlik önlemleri abartıldığında hem esnafı sıkıntıya sokmakta, hem de halkta bir tedirginlik meydana getirmektedir.”

Mağduriyetlerin büyümemesi için devletin önceden önlem alması gerektiğini söyleyen Esnaflar, “Ancak böyle bir önlem alınmadı. Esnaf iş yapamaz hale geldi. Çek ve senetlerimiz geri dönüyor. Buna acil olarak bir çözüm getirilmelidir. Bunun yanı sıra Silvan da elektrikler çoğu zaman kesiktir. Şu anda dahi görüyorsunuz ki Silvan’ın en işlek caddesi olan burada elektrikler yok. Bu elektrik sorununun da bir an önce halledilmesini istiyoruz.” dedi.

HALKIN BEKLENTİLERİ

GİK üyesi Vedat Turgut, parti olarak bir program dâhilinde halkı ziyaret ettiklerini söyledi.  Turgut, “Halkımızın sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Esnaflarımızın sıkıntıları ile hemhal olmak için bu ve benzeri ziyaretlerimiz devam edecek. İstiyoruz ki esnaflarımızın sıkıntıların hafifletme adına bir şeyler yapalım. Yaptığımız bu ziyaretler neticesinde tespit ettiğimiz sıkıntıları raporlaştırarak kamuoyuyla paylaşıyor, yetkili mercilerin dikkatlerini buraya çekmeye çalışıyoruz. Yani bir anlamda halkımızın sesi olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

SORUNLARA SEYİRCİ KALAMAYIZ

Yaşanan çatışma süreci sonrası halkın sorunlarını gündeme taşıyarak ilgili mercilere ilettiklerini belirten Turgut, “Bu sıkıntıları giderilmesi için yetkilileri harekete geçirmek istiyoruz. Diğer ilçelerimizi ve bölgede bulunan farklı illerimizde bulunan esnaflarımızın sorunlarını da dinledik. Sıkıntılar genellikle aynıdır. Bölgede yaşanan çatışmalar, barikat ve çukur siyasetinin beraberinde getirdiği sorunlardır ve bu sorunların daha da ağırlaşmasının sebebi ise hükümetin yanlış uygulamalarıdır. HÜDA PAR olarak sıkıntınızı gidermek ve derdinize ortak olmak istiyoruz.” dedi.

YENİ BİR SİYASİ ANLAYIŞ

Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise, HÜDA PAR’ın misyonu ve vizyonu ile yepyeni bir siyaset anlayışı ortaya koyduğunu söyleyerek, 4 yıllık süreçte sürdürdükleri müsbet siyasetin topluma kazandırdıklarına vurgu yaptı.

Yaşanan çatışmaların bölgede çok büyük kayıplara sebebiyet verdirdiğini söyleyen Tanrıkulu, çukur ve barikat siyasetinin dış güçler tarafından yerli işbirlikçilerine yaptırılan ve böğle halkını büyük bir felaketle karşı karşıya bırakan bir girişim olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, “HÜDA PAR olarak bu oyunları bozmak istiyoruz. Bölgemizin huzur ve selameti için yoğun bir çaba içerisindeyiz ve inşallah doğru bildiğimiz yolda da devam edeceğiz. “ dedi 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi