Şırnak'taki faciada ölen kardeşlerin yürek burkan hayat hikayesi

ŞIRNAK'ta, önceki gün meydana gelen kömür ocağı faciasında yaşamını yitiren 7 kişi arasındaki Yılmaz ve Mesut Mağrur kardeşlerin, 3 yıl önce aynı bölgedeki başka kömür ocağında meydana gelen göçükte amcaları Sabri Mağrur'u kaybettikleri ortaya çıktı.

Şırnak'taki faciada ölen kardeşlerin yürek burkan hayat hikayesi

Yılmaz Mağrur'un eşi ve 3 çocuğunun da 3 yıl önce trafik kazasında öldüğü ve madencinin geçen 29 Eylül'de yeniden evlendiği belirtildi.

Şırnak merkez 1 no'lu kömür ocağında önceki gün meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 7 işçiden 32 yaşındaki Yılmaz Mağrur ve kardeşi Mesut Mağrur'un cenazeleri, Dicle Mezarlığı'nda gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi. Mağrur kardeşlerin amcaları Sabri Mağrur'un da 3 Eylül 2014'te aynı bölgede bulunan başka bir kömür ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

KARDEŞLERİN DRAMLARI

Madenci kardeşlerden Yılmaz Mağrur'un hayat hikayesi yürek burktu. Mağrur'un ailesini 3 yıl önce trafik kazasında kaybettiği öğrenildi. Silopi-Cizre karayolunun 7 kilometresinde 24 Kasım 2014'te meydana gelen kazada, Mağrur'un kullandığı otomobilinin TIR'la çarpışması sonucu, 28 yaşındaki eşi Elif ile çocukları 2 yaşındaki Hilal, 3 yaşındaki Kinem ve 5 yaşındaki Ozan Mağrur'un yaşamını yitirdiği belirtildi. Yılmaz Mağrur'un, eşi ve çocuklarının ölümlerinin ardından geçen 29 Eylül'de yeniden evlendiği kaydedildi.

Yılmaz Mağrur'un kardeşi Mesut Mağrur'un da evli ve 2 çocuk babası olduğu, ailesinin geçimini sağlamak amacıyla kömür ocağında çalıştığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz