Görüş Bildir

Sistematik işkence yok

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı, durdurdukları araçtaki 3 kişiyi darp eden askerler hakkında açtığı soruşturmaya, “sistematik işkence yapmadıkları” gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Sistematik işkence yok

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 2016'da “bombalı” araç ihbarı üzerine durdurulan araçta askerlerce darp edilerek gözaltına alınan Ömer Şimşek ve 2 arkadaşı, 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Şimşek'in avukatı Abdullah Zeytun, müvekkilinin göz atına alınırken ve karakolda sistematik bir şekilde işkenceye maruz kaldığını belirterek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulundu.

Ancak savcı, haklarında açılan davadan beraat eden Şimşek ve 2 arkadaşının sadece gözaltına alınırken darp edildiklerini savunarak kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

‘SİSTEMATİK İŞKENCE OLMADI’

Haklarında açılan davada tutuklanarak bir yıl kaldıkları Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde 2017 yılında tahliye olan Şimşek ve 2 arkadaşı 2019'da beraat etti. Şimşek'in avukatı Abdullah Zeytun, müvekkilinin darp edilerek gözaltına alındığını ve götürüldüğü karakolda da sistematik işkenceye maruz kaldığını belirterek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulundu. Ancak Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı, ihbar üzerine aracın durdurulmak istendiği ancak durmamasının üzerine askerlerin zor kullanarak aracı durdurduğunu ve şahısların kontrol altına aldığını ifade ederek, avukatların iddiası aksine sistematik bir işkencenin yapılmadığı ve aldırılan doktor raporlarında yaralanmaların basit düzeyde olduğu gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığını kararlaştırdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi