Görüş Bildir

Şivan Perver'den sanatçılara 'Kürt sorunu' eleştirisi

Müzisyen Şivan Perver, ''Türk sanatçılar, Kürt sorunu için bir şey yapmadılar, bu onların ayıbıdır'' dedi.

Şivan Perver'den sanatçılara 'Kürt sorunu' eleştirisi
Şivan Perver yeni albümü ''Şivanname''nin Berlin'deki tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada ''Kürt sorunu''nu görmezden gelen sanatçıları eleştirdi.

Perver, dünyanın en meşhur sanatçılarıyla bir araya geldiğini ancak Türk sanatçılarla bir araya gelemediğini belirterek, ''Aslında bizlerin arasında dostluk ve barış gerekiyor. Türkiye kültürü ile eğitilmiş bir sanatçı Kürt meselesine hiç yakınlık göstermiyor. Sorun yokmuş gibi davranıyor. İşte bu Türk sanatçıların ayıbıdır'' diye konuştu.

Sanatçıların toplumun üzerinde etkileri olduğuna işaret eden Perver, Türk sanatçıların da bu duruma yaklaşması gerektiğini ifade ederek, ''Ben hazırım. Biz kimseden kaçmıyoruz. Aramızda saygı ve sevgi gelişmezse hep kavga ederiz. Kavga herkese zarar veriyor. Biz sanatçıların herkesten önce bu meseleye yaklaşması gerekiyor. Onun için Türk sanatçıları davet ediyorum'' dedi.

Allah'ın her insanı eşit yarattığına dikkati çeken Perver, ortadaki dengesizliği insanoğlunun kendisinin ortaya çıkardığını söyledi.

''Türkiye'nin bize ihtiyacı var'' diyen Şivan Perver, iki toplumun yıllarca birlikte yaşadığını aynı din, duygu ve kültürleri paylaştıklarının altını çizdi. Çeşitliliklerin tolerans ve anlayışla şekilleneceğini ifade eden Perver, şarkıların ve türkülerin bu uğurda söylenmesi gerektiğini vurguladı.

Perver, Berlin'deki Charite Hastanesi'nde tedavi gören Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye acil şifalar da dileyerek, ''İmam Celal, bizim için çok değerli biri. Kendisiyle görüşmek istedik, fakat şu anda bu mümkün gözükmüyor'' dedi.

Bir süre önce gündeme gelen TRT Şeş'te konser verme konusunun sorulması üzerine Şivan Perver, ''Kültürümüze hizmet eden herkesle yan yana oluruz. Siyasi çıkmazlar bazı şeyleri engelliyor. Biz de ister istemez böyle şeylerden sakınıyoruz. Yoksa dilimize, kültürümüze hizmet eden her imkan, her olanak ve her kurumun bizde de elbette yeri vardır'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi