Siyasilerden tepki yağdı!

Siyasi parti temsilcileri, bölge halkının siyasi tercihi üzerinde baskı oluşturabilmek için her türlü şiddeti uygulayan PKK'nın zor şartlarda görev yapan siyasetçileri de hedef almasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Siyasilerden tepki yağdı!

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'deki siyasi parti temsilcileri, güvenlik güçlerinin son zamanlarda gerçekleştirdiği operasyonlarla ağır darbe alan PKK'nın, siyasetçilere yönelik saldırılarını lanetledi.

Siyasi parti temsilcileri, bölge halkının siyasi tercihi üzerinde baskı oluşturabilmek için her türlü şiddeti uygulayan terör örgütünün, zor şartlarda görev yapan siyasetçileri de hedef almasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Diyarbakır'da AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan'ın ve Van'ın Özalp ilçesinde AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin PKK'lı teröristlerce katledilmesine tepki gösteren siyasiler, bölgede güç kaybeden terör örgütünün siyasetçileri hedef almasını "son çırpınışlar" olarak değerlendirdi.

- "En büyük engel olarak AK Parti'yi görüyorlar"

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AA muhabirine, sürekli kan kaybeden terör örgütü PKK ve yandaşlarının, millet ve devletin el ele vermesinden rahatsız olduğu için sivil siyaseti hedef aldığını söyledi.

Van teşkilatı olarak son dönemde teröre 5 şehit verdiklerini belirten Soğanda, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kobani olayları sırasında bütün teşkilatlarımız yakıldı, yıkıldı. AK Parti bölgede birlik ve beraberliğin çimentosudur. Bu amaçla siyaset yapıyoruz. Terör örgütü amacına ulaşmasındaki en büyük engel olarak AK Parti'yi görüyor ve bu nedenle AK Parti seçmenlerini ve siyasetçilerini devre dışı bırakmayı amaçlıyor. CHP ve diğer siyasi partilerin zaten bölgede bir varlığı yok. En büyük engel olarak AK Parti'yi görüyorlar ancak onlar döktükleri şehitlerimizin, sivil siyasetçilerin ve aydınların kanında boğulacaklar. Biz her daim alanda olacağız ve halkımızla siyaset yapacağız."

Soğanda, yıllardır saldırılara maruz kaldıklarını belirterek, "Referandum sürecinde sadece kadın kolları üyelerimize 23 fiziki saldırı oldu." dedi.

Vanlıların teröristlere çukur kazdırmadığını, devletinin yanında yer aldığını aktaran Soğanda, bunu kabul edemeyen terör örgütünün bu nedenle saldırılarda özellikle Van'ı hedef aldığına dikkati çekti.

- "Kendileri gibi düşünmeyenleri öldürüyorlar"

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu da bölgede siyasilere karşı artan terör saldırılarının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Siyasetçilere saldırıları doğru bulmadıklarını anlatan Kurukçu, "Bölgemizde siyasilere ve sivil vatandaşlara yapılan her türlü terör olayını lanetliyor ve kınıyoruz. Bölgemizde artık bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. Terörle kimse bir yere varamaz." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın ise terör örgütünün Kürt halkına korku ve baskı dışında bir şey vermediğini dile getirdi.

Saldırıları tasvip etmediklerini, şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini bildiren Sayğın, "PKK kendi dışında siyaset yapmak isteyenleri bölgede katletme politikası uyguluyor. Geçmiş yıllarda kendileri dışında siyaset yapan 10 Kürt siyasetçiyi katlettiler. Bunların dışında herhangi bir siyasi partiye mensup olmayıp PKK gibi düşünmeyen birçok vatandaşımızı öldürdüler. Bunlar bu yaptıklarıyla halkı korkutup sindirmek için bu tür eylemleri gerçekleştiriyorlar." dedi.

- "Görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz"

AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül, bölgede özellikle AK Partili siyasetçilere yönelik saldırıların devam ettiğini anımsattı.

Algül, AK Parti'de siyaset yapmaya başladığı günden itibaren kendisine yönelik tehditlerin geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bunlar, AK Parti teşkilatlarını siyasetten uzaklaştırmaya yönelik saldırılar gerçekleştiriliyor. Temel amaç budur. Ülke olarak terörle mücadelede şehitler veriyoruz. Askerlerimizi, güvenlik güçlerimizi uğurluyoruz. Biz de bedel ödemeye hazırız. Sonu ne olursa olsun ülkemizin birliği ve beraberliği için görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz. 16 Nisan referandumunda halkımızın PKK'ya karşı olan tutumu net. Şu anda bölgedeki varlığı baskı ve tehdit üzerinedir. Ellerindeki argümanlarla varlığını sürdürmeye çalışıyor ancak bölgede bir etkinliğinin kalmadığını görüyoruz."

- "PKK, taşeronluk yapan alçak bir örgüt"

AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay, kongre sürecinin açıklandığı gün bölgede AK Parti teşkilatlarına gözdağı verilmeye çalışıldığını ve bunun aynı güne denk gelmesinin tesadüf olmadığını söyledi.

"Demokrasi platformunda beceremediler. Şimdi de tehdit ve suikast yapıyorlar." diyen Tanglay, şöyle konuştu:

"Bu davaya gönül vermişiz. Onların ölüm korkusu ve tehditleriyle bu işi kimse bırakmaz. İnşallah bunlar bitene kadar bölgede elimizden geleni yapacağız. Terör örgütü PKK taşeronluk yapan alçak bir örgüt. İki siyasetçimiz şehit edildi, bugün demokrasiden bahseden o Avrupa ülkelerinden hiç kimsenin sesi çıkmadı. Demek ki istekleri bu. Sıkıştıkça sivil halka ve siyasetçilere yaptıkları suikastlerle seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Örgütün asker ve polisin karşısında direnecek gücü kalmadı. Artık elinde silahı olmayan siyasileri şehit ediyorlar, katlediyorlar. Şantiyeleri basıp işçileri katlediyorlar. Yıllardır bunların ne kadar karaktersiz ve alçak bir topluluk olduğunu söylüyoruz."

Tanglay, "Bunlar insanları öldüren alçak ve şerefsizlerdir. Sivil halka ve siyasilere yapılan bu hain saldırıları kınıyoruz." diye konuştu.

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül ise son günlerde terör örgütünün sivillere ve siyasilere yönelik saldırılarının toplumda infiale yol açacak bir boyuta ulaştığını kaydetti.

Saldırıların amacının PKK'nın Kürt coğrafyasını kaosa sürüklemek istemesi olduğunu ifade en Gül, "Bu siyasi cinayetler, kirli ittifakın ayak sesleri gibi duruyor. Siyaset kurumunu hedef alan bu saldırıları kabul etmiyoruz, lanetliyoruz. Bu vesileyle katledilen siyasetçilerin ailelerine ve camialarına taziyelerimizi sunuyoruz." dedi.

CHP Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya da siyasi parti temsilcilerine yönelik saldırıları kınadıklarını vurguladı.

- Muş

CHP İl Başkanı İsmail Adanur da terör saldırılarını kınayarak, "Bir siyasi parti temsilcisi hedef alınıyorsa yarın ben de hedef alınabilirim. Bunlar çok doğru şeyler değildir. Her zaman hukuk ve demokrasi mücadelesi vereceğiz. Zulümlere ve adaletsizliğe karşı direneceğiz. Bu saldırıyı lanetliyoruz." diye konuştu.

HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, terör örgütlerinin istikrara zarar vermek için bu tür saldırılar gerçekleştirdiğine işaret ederek, "Bu saldırıların bir daha yaşanmaması için hükümetin tedbir alması gerekiyor. İlçe başkan yardımcılarına rahmet diliyorum. Terör örgütleri ülkemizin ilerlemesini engelleyemeyecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz