Görüş Bildir

Sızmayı önleme operasyonu!

Mehmetçik, PKK'lı teröristlerin saldırı ve sızmalarını önleme amaçlı operasyonda.

Sızmayı önleme operasyonu!

Türkiye sınırları içerisinde yaz- kış demeden PKK terör örgütüne karadan ve havadan operasyonlarını sürdüren TSK, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin karşısında bulunan ve 'Türkiye-Irak-İran' sınır üçgeninde yer alan Hakurk bölgesinde de operasyona başladı.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Mehmetçiğin, 14 Aralık'ta bölgeye indiği belirtildi. Askerler, Irak sınırının yaklaşık 20 kilometre derinliğinde süren operasyon için bölgeden geçen Hacı Beg suyunun üzerine askerler iş makineleri ile seyyar köprüler kurdu. Askeri araçların karşıya geçmesi için kurulan seyyar köprü çalışması ile ilgili fotoğraflar paylaşılırken, operasyon ile TSK'nın bölgede alan hâkimiyeti kurmayı ve terör örgütünün sınır içine yönelik saldırı ve sızmalarını önlemeyi amaçladığı belirtildi.

SICAK TEMASLAR SAĞLANDI

PKK kamplarının yakınında bulunan bölgede süren operasyonlar sırasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı öğrenildi. Mehmetçiğin Hacı Beg suyunu geçtiği ve Irak topraklarındaki Gire Siro Dağı etekleri, Kaniya Reş çeşmesi, Bermize köyü ve Maven tepelerine konuşlandığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi