Şok operasyon darbe indirdi!

Üç gün süren üçgendeki şok operasyon sona erdi. Örgüte ait sığınaklar tespit edilirken çok sayıda silah ve muhimmat ele geçirildi. 12 kişi yakalanırken, piyasa değeri 1.5 milyon lira olan uyuşturucu ele geçirildi.

Şok operasyon darbe indirdi!

Hani, Lice ve Kocaköy ilçeleri kırsalında PKK'ya yönelik 7 Aralık'ta başlatılan operasyon önceki gece itibariyle tamamlanırken, operasyonda silah, el yapımı patlayıcı düzenekleri, mühimmat ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Operasyonda, 123 kilo da esrar ele geçirildi. Esrarın piyasa değerinin 1.5 milyon lira olduğu belirtildi.

51 MAHALLEDE YASAK KALKTI

Diyarbakır Valiliği, Lice, Kocaköy, Silvan, Hazro ve Kulp ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

OPERASYONUN KAPSAMI

"Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5 bin 442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde Lice ilçesine bağlı olan; Dibekköy, Yolçatı, Çağdaş, Kayacık, Ortaç, Yalaza, Bağlan, Çavundur, Dolunay, Kabakaya, Tepe, Budak, Dallıca, Kutlu, Oyuklu, Türeli köyleri ve Sınır, Beğendik, Hacıcemil, Esenli, Çanak, Alataş, Kolbağı, Bakanlar, Kalkanlı, Kerpiçören, Göçer, Çaylarbaşı mezraları, Kocaköy ilçesine bağlı olan; Boyunlu köyü ve Varlık mezrası, Silvan ilçesine bağlı olan; Dolaplıdere köyü ve Alakuşak, Üçdirek, Ergeçiti, Erkenciler mezraları, Hazro ilçesine bağlı olan; Koçbaba, Ormankaya, Çitlibahçe köyleri, Şahgeldi ve Güzdamı mezraları, Kulp ilçesine bağlı olan; Taşköprü, Temren, Bayırköy, Demirli, Çukurça köyleri ve Kuyucak, Mevik, Aşağıpolat, Yukarıpolat, Keçiveren, Zümrütlü mezralarında 8 Aralık 2017 Cuma günü saat 05.00’dan itibaren duyurulan yasaklama kararı 10 Aralık 2017 Pazar günü saat 08.00 itibariyle kaldırılmıştır."

BİLANCO AÇIKLANDI

Diyarbakır Valliliği Hani, Lice ve Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisinde, 7 Aralık'ta başlatılan, geçen yılın Şubat ayında merkez Sur ilçesinde şehit edilen Gümüşhaneli Teğmen Recep Erdoğan adına düzenlenen operasyonunun dün saat 22.00'de tamamlandığını açıkladı. 'Bayrak-70 Şehit Jandarma Teğmen Recep Erdoğan-2 Operasyonu'nda bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan 2 sığınak ve 1 doğal mağara tespit edilmeyi müteakip kullanılamaz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, Lice ilçesi Birlik, Şenlik köyleri ile Hani ilçesi Yukarıturalı, Gömeç, Serenköy ve Kırım köyleri mülki sınırları içerisinde 2 sığınak içerisine gizlenen ve toprağa gömülü halde jelikan bidonlar içerisinde 1 Kalaşnikof piyade tüfeği , 7.62 milimetre çapında Çekya yapımı 'Zbrojovka' marka piyade tüfeği, 29 adet Kalaşnikof fişeği, 41 adet 7.62x54 milimetrelik piyade tüfeği fişeği bulundu. Bunun yanı sıra 11 el yapımı patlayıcı, 2 adet radyo frekanslı patlatma düzeneği, 1 adet uzaktan kumanda, 2 adet 8’li pil bloğu, 1 adet boş Bixi mühimmat kutusu, 400 metre kablo, 11 adet tüp, 56 adet pil, 1 adet vitrin mankeni baş kısmı, çok miktarda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirilmiş ve silah ve mühimmat muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler yerinde imha edildi.

ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCU

Aynı operasyon kapsamında yapılan yol denetimleri ve adli aramalar sonucu, 2 bin 116 kişi ve 985 aracın sorgulaması yapılırken, operasyon bölgesindeki 40 konut ve eklentisinde adli arama gerçekleştirilildiğıi belirtildi. Açıklamada, 1’i 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan olmak üzere toplam 12 şüphelinin  yakalanarak haklarında adli işlem yapıldığını da ifade edildi. Operasyonda, 112 kilo 500 gram kubar ve 11 kilo 200 gram toz olmak üzere toplam 123 kilo 700 gram esrar maddesi ele geçirildiği de kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz