Soma'lı Betül "Pilot olacağım" demişti, hayali gerçekleşiyor!

Babasının mezarına bıraktığı mektupta "Pilot olacağım, yüzünü kara çıkarmayacağım" yazarak herkesi derin üzüntüye sokan Somalı şehit madenci Ali Yüksel'in kızı Betül Yüksel'in pilot olması için gerekli imkanlar Türk Hava Kurumu (THK) tarafından sağlanıyor.

Soma'lı Betül

Soma Kaymakamlığında, Betül'e, 18 yaşına geldiğinde gerekli sağlık ve eğitim kriterlerini taşıması halinde Türk Hava Kurumu tarafından ücretsiz pilotaj eğitimi verilmesini içeren protokol de imzalandı.

PİLOTLUK HAYALİ GERÇEKLEŞİYOR

THK Genel Başkanı Vacit Öktem, imza töreninde yaptığı konuşmada, Betül'ün, babasının mezarı üzerine bıraktığı mektupta dile getirdiği pilotluk hayalini gerçekleştirmeyi görev edindiklerini söyledi.

Betül'ü, şartlar olgunlaştığında pilot yapmayı THK olarak taahhüt ettiklerini ifade eden Öktem, THK'nın pilot yetiştirdiğini, üniversitesi olduğunu, hava ambulansı ve helikopter hizmetleri verdiğini halka anlatmak için Betül'ü tanıtım yüzü olarak seçtiklerini kaydetti.

ÜCRETSİZ PİLOTAJ EĞİTİMİ

Konuşmalarından ardından Öktem ve Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, "uygun yaşa gelmesinin ardından gerekli sağlık ve eğitim kriterlerini taşıması halinde Betül'e THK tarafından ücretsiz pilotaj eğitimi verilmesini" içeren protokolü imzaladı.

Pilotaj eğitimi için Betül'ün 18 yaşına gelmesi gerektiğine dikkati çeken Öktem, 9 yaşındaki Betül'ü ve ailesini, o yaşa kadar da yalnız bırakmayacaklarını ifade etti.

Öktem, imza töreninde Betül'ün babasına yazdığı mektubu, fotoğrafını çekerek gündeme taşıyan Anadolu Ajansı Fotomuhabiri Emin Mengüarslan'a da teşekkürlerini sunarak, Mengürarslan'ın Betül'ün hayalinin gerçekleşmesine vesile olduğunu belirtti.

"Babama bir mektup daha yazacağım"

Betül Yüksel ise çok heyecanlı olduğunu, kendisini melek gibi hissettiğini belirterek, uçmaya başladığında ilk önce annesini uçuracağını anlattı.

Babasına bir mektup daha yazarak "hayalini gerçekleştirdiğini" söyleyeceğini belirten Yüksel, "Neden pilot olmak istiyorsun?" sorusuna ise "Babamın havada olduğunu düşündüğüm için pilot olmak istiyorum" yanıtını verdi.

Daha sonra Betül, kardeşi Furkan ve annesi Ergül Yüksel ile THK Genel Başkanı Öktem, şehit madenci Ali Yüksel'in Soma Maden Şehitliği'ndeki mezarına ziyarette bulunarak, dua etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler