Sorunlar büyük!

Vali ve Büyükşehir Başkanvekili Güzeloğlu, Diyarbakır'ın temel sorunlarının ciddi olduğunu belirterek, "Diyarbakır'ın yol, içme suyu, altyapı ve ilaçlamada ciddi eksiklikleri var" dedi.

Sorunlar büyük!

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Diyarbakır Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'ın ciddi temel sorunlarının olduğunu belirterek, "Bugün hala Diyarbakır'ın yol, içme suyu, altyapı, ilaçlama ve temel hizmetler dahil alanlarda ciddi eksiklikleri var. Bu kabul edilebilir bir durum değildir." dedi.

İLAÇLAMA ŞEFLİĞİNDE İNCELEME

Görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından başlatılan ilaçlama seferberliği yoğun bir performansla devam ederken, Başkanvekili ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu dün Yeniköy Mezarlığı yanındaki İlaçlama Şefliğinde çalışmaları denetledi ve burada çalışan işçilerle görüştü.

KENTİN TEMEL SORUNLARI VAR

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşme sonrasında Güzeloğlu, kentin temel sorunlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güzeloğlu, "belediyeciliği insanların beklentilerini karşılamak, onlara yaşanabilir bir çevre sunmak ve özellikle sağlıkla ilgili riskleri yok etmek olarak düşündüklerini söyledi. Çalışmalarda Dünya Sağlık Örgütünün izin verdiği araç, ilaç ve ekipmanları kullandıklarını belirten Güzeloğlu, ilaçlama çalışmaları sürecinde olduklarını söyledi. Güzeloğlu, şöyle devam etti:

GÖNÜL BELEDİYECELİĞİ YAPABİLMEK

"Geçtiğimiz ilkbaharda maalesef Diyarbakır'da ilaçlama konusunda ciddi aksamalar yaşandı. Bunun bedelinde de ciddi rahatsızlıklar ve vatandaşlara dönük zararlar oluştu. Belediye, hizmet ve millet için vardır. Belediyenin her anı bile ihmal edilmemesi ve boşa geçirilmemesi, vatandaşların her talebinin her an değerlendirilmesi gereken önemli konulardır. Hayata dokunan her şey belediyenin hizmet alanıdır. Hizmet ve gönül belediyeciliği yaparsanız hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Ama hizmeti öncelemeyip ideolojik düşünceyle meseleye yaklaşılırsa hizmet aksar, beklentiler karşılanmaz."

DERDİMİZ BİZİM DİYARBAKIR'A HİZMET

Diyarbakırlı vatandaşların beklentilerini karşılamak ve onların gönüllerine dokunmak istediklerini anlatan Güzeloğlu, kentin çok daha iyiye ulaşacağını kaydetti. 250'yi aşkın personel, 75'e yakın modern araç ve ekipmanla alanda ilaçlama çalışmalarının yürütüldüğüne işaret eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:

YOL, İÇME SUYU VE ALTYAPI SIKINTISI

"Bugün hala bu kadim kentin yol, içme suyu, altyapı, ilaçlama ve temel hizmetler dahil alanlarda ciddi eksiklikleri var. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. 30 yıllık bir büyükşehir belediye geçmişinden bugüne baktığınız zaman kaynaklar, imkanlar milletin hizmetinde kullanılsaydı bugün karşılaştığımız bu sorunların hiçbirisi kalmazdı. Bizim derdimiz Diyarbakır'a hizmet etmek, hemşehrilerimizi mutlu etmek ve milletin kaynaklarını milletin emrine tahsis etmektir."    

Kaynak: Diyarbakır Söz