Görüş Bildir

Sosyal dayanışma!

Hani ilçesine kayyum olarak atanan Şaban Arda Yazıcı, geldiği günden bu yana kadınlara yönelik yaptığı çalışmalar ile göz dolduruyor. Yazıcı, bu kez de başkan yardımcısı aracılığı ile bir platform kurdu.

Sosyal dayanışma!

Hani Belediyesi tarafından hazırlanan platformda kadınlara yönelik yapılan hizmetler ve yapılması gereken diğer çalışmalar ile ilgili söyleşi, bilgilendirme, eğitim ve beceri kursları ve bilinçlendirme çalışmaları ilçe genelinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da desteğiyle koordineli olarak tek çatı altında ele alınacak. Merkez Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Zeynep Hatun Kadın ve Çocuk Konuk Evi ile Zeynep Hatun Kadın ve Çocuk Konuk Evinde aylık periyotlar halinde yapılması planlanan çalışmaların koordinatörlüğünü Hani Belediye Başkan Yardımcısı Hicran Çiftçioğlu yapacak.

SOSYAL DAYANIŞMA

Başkan Yardımcısı Hicran Çiftçioğlu tarafından koordine edilecek platformda, kadınlara yönelik yaşamda farkındalık, kadınların yaşadığı anı ve günceli fark etme, aile içi iletişim, nefes eğitimi, çocukla iletişim, öfke kontrolü, stres yönetimi, bütçe yönetme, kadına yönelik şiddet, dini eğitim, okuma-yazma, sağlığın korunması, kadınlarda sık görülen hastalıklar ve korunma yollarına dair çalışmalar yapılacak. Kadınlar, beceri ve yemek kursları gibi çeşitli faaliyetlerle de bir araya gelecek.

KURS EĞİTMENLERİ

Hani Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, "Kadınların, sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemek, sosyal yaşama katılımlarını artırarak yeni bilgiler ışığında kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak ve yeni bilgiler ışığında çağı yakalamak için açılan Zeynep Hatun Kadın ve Çocuk Konuk Evinde kadınlarımız deneyimlerini paylaşırken, uzman kurs eğitmenlerinin de bilgilerinden faydalanma olanağını bulacaklar. Düzenlenecek çeşitli eğitim programları ve kurslarla kadınlarımızda kişisel gelişim, aile, çocuk, sağlık ve pek çok konuda söyleşiler ile sosyal, eğitsel ve kültürel etkinlik programlarını da düzenleyeceğiz. Amacımız tüm kadınlarımızı bilinçlendirip kendilerini özel hissetmelerini sağlamaktır. Sonuçta kadınlarımız toplumumuzun vazgeçilmez ana unsurudur. Onların bilinçlenmesi, gelişmesi ve eğitimi daha sağlıklı bir neslin inşa edilmesi demektir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi