Görüş Bildir

Soysüren öldürüldü...

MSB, Irak'ın kuzeyine yapılan hava harekatıyla, PKK'nın kırmızı listedeki elebaşılarından Mehmet Soysüren'ün etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Soysüren öldürüldü...

Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri, geçen 30 Mart tarihinde, Irak'ın kuzeyindeki terör kampları ve eylem hazırlığında bulunan teröristlerin kullandığı hedeflere hava harekatı düzenledi. 'Pençe' adı verilen operasyonda, Irak kuzeyi Kandil'de PKK terör örgütü elebaşlarına ait sözde karargah, barınak ve sığınaklar ile Hakurk ve Avaşin-Basyan bölgelerinde sınır birliklerine eylem hazırlığı içinde olduğu belirlenen PKK'lıların vurulduğu açıklanmıştı.

KIRMIZI LİSTEDE ARANIYORDU

Bakanlığın resmi internet sitesinde bugün yapılan açıklamada, söz konusu operasyon kapsamında örgütün sözde lider kadrosunda yer alan 'Savaş Porsipi' kod adlı Mehmet Soysüren'in etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, 'Pençe' operasyonu kapsamında, PKK bölücü terör örgütünün sözde lider kadrosundan kırmızı listede aranan 'Savaş Porsipi' kod adlı Mehmet Soysüren'i, 3 günlük izlemeyi müteakip, Irak kuzeyine icra ettiği başarılı bir hava harekatı ile etkisiz hale getirmiştir" denildi. Mehmet Soysüren'in örgütün sözde özel güç sorumlusu olduğu öğrenildi.

HABUR'DAKİ OPERASYON

PKK'nın Irak'ın kuzeyinde bulunan kamplarından kaçan 2'si kadın 4 terörist, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'na geldi. Jandarmaya teslim olan teröristler, ifadeleri alınmak üzere Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 4 terörist ile birlikte Mart 2019 tarihinden bu yana 16'sı kadın, 39 PKK'lı, Habur'da güvenlik güçlerine teslim oldu.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bütün terör örgütlerinden sadece yılbaşından bugüne kadar 13, 2017 yılından bugüne kadar da toplam 259 üst düzey terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Bakanı Süleyman Soylu, “Uyuşturucu ile mücadelede yılbaşından bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tutuklama sayısı 6 bin 320’dir. 2017’de 21 bin 408, 2018’de 23 bin 134 tutuklama gerçekleştirdik. 2017-2018 arasında operasyon sayımızı yüzde 25 oranında arttırdık. Uyuşturucu tacirlerinden torbacısına kadar ciddi bir saha baskısı uyguladık” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi