STK'lardan teröre kınama

Şanlıurfa'daki 20 sivil toplum kuruluşu (STK), düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla son günlerde yaşanan terör olaylarını kınadıklarını açıkladı.

STK'lardan teröre kınama

Açıklama, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ŞUTSO) yapılırken, farklı STK'ları temsilen 20 yönetici açıklamaya imza attı. ŞUTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı M. Emin Aydın, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ve diğer STK temsilcileri katıldı.

20 STK adına açıklama yapan E. Sabri Ertekin, ülkemizde son zamanlarda tırmandırılmaya çalışılan terör olaylarının tümünü ve buna bağlı olarak kutuplaştırma çabalarını şiddetle kınadıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:

BÜTÜNLEŞMEK GEREKİR

"Asıl olan hangi din ve ırktan olursa olsun bütün vatandaşlarımızın güven ve refah içerisinde yaşamalarıdır. Bunun için de parçalanmamız değil, daha da kenetlenerek bütünleşmemiz lazımdır. Türkiye günden güne değişen ve gelişen bir ülkedir. İnsan haklarına gittikçe daha çok önem verilmektedir. Herkesin başkalarına zarar vermeden özgürce yaşaması için gerekli ortam giderek sağlanmakta ve giderek daha da iyiye götürülme çabaları mevcuttur. Devletimize ve milletimize güveniyoruz. İnşallah devletimiz bu badirenin de altından kalkacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine sabır diliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı birlik ve beraberliğe davet ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz