Görüş Bildir

Sur EMITT’te tanıtılacak

Diyarbakır Sur Belediyesi ve Kaymakamlığı, bu yıl 22’ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katılarak ilçeyi tanıtacak.

Sur EMITT’te tanıtılacak

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan yılın idarecisi ve üstün hizmet ödülünü alan Sur Belediyesi Başkanı ve Kaymakamı Bilal Özkan, geçtiğimiz yıl ilçede yaşanan terör olaylarının ardından yapılan çalışmaları ve Sur için hazırlanan projeleri uluslararası fuarda katılımcılarına anlatacak.

Sur EMITT’te tanıtılacak

Özkan, Sur ilçesinin sahip olduğu benzersiz özelliklerin daha geniş çevrelere tanıtılması, tarihi ve kültürel mirasın tüm dünyayla paylaşılması ve Diyarbakır’ın turizm potansiyelinin en iyi şekilde tanıtımının sağlanması adına EMİTT 2018’in kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti. Özkan, dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan EMITT’te terörün harap ettiği Sur’da tepeden tırnağa yeniden bir şehir kurulduğunu tüm fuar katılımcıları ile paylaşacaklarını ifade etti.

“5 milyon turist hedefliyoruz”

Özkan, 12 bin 500 yıllık tarihi olan Türkiye’nin en eski yerleşim coğrafyası Sur ilçesinin içerisindeki bütün tarihi yapıların zarar gördüğünü de anlatarak, “Sur ilçemizde temiz bir şehir oluşturularak, sayılamayacak ölçüde hizmet halkla buluştu ve buluşmaya devam edecektir. Bu çalışmalarımızla birlikte Sur’u yeniden ihya edeceğiz. Hedefimiz yapacağımız çalışmalar ve bu tür tanıtımlar ile Sur’u yılda 5 milyon turist ağırlayan önemli bir turistik merkez haline getirmek” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi