Görüş Bildir

Sur’da saldırıya uğrayan HÜDA-PAR’lı aile kurtarıldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, dün akşam saatlerinde evlerine yönelik silahlı ve bombalı saldırı düzenlenen Hür Dava Partili (Hüda-Par) bir aile, bugün kurtarıldı. Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, bundan sonra üyelerinin ikamet ettiği yerlerde hendek kazılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Sur’da saldırıya uğrayan HÜDA-PAR’lı aile kurtarıldı

Sur ilçesinin Fatih Paşa mahallesinde ikamet eden bir Hüda-Par üyesinin evine YDG-H üyeleri tarafından uzun namlulu ve bombalı saldırı düzenlendi. Dün akşam saatlerinden itibaren evlerinden çıkamayan aile, bugün Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut ile bir grup partilinin olay yerine gitmesiyle bölgeden çıkarıldı. Ailenin olay yerinden çıkarılmasının ardından Turgut, bir basın açıklaması düzenledi. Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Turgut, saldırının yaşanmasının ardından olaya polisin müdahale etmediğini savunarak, olayın dün Sur ilçesinde Hüda-Par üyelerinin kurban eti dağıtmasından dolayı kaynaklandığını belirtti.

Turgut, Sur ilçesinde Hüda-Par üyesi ve gönüllüleri ile bazı İslami sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte fakir fukaraya kurban eti dağıtıldığını belirterek "Bunu hazmedemeyen ve Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki illerde kendinden başka bir gücü tahammül düşüncesi olmayan, kendi dışında kimseyi kabul etmeyen, baskıcı, despot çete örgüt üyeleri dün gece 23.30’da Hüda-Par’ın üyesinin olduğu bir eve bombalar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda ev tahrip edilmiş, evde bulunan 10’a yakın aile üyesi 12 saat boyunca Diyarbakır merkezde mağdur edilmiştir. Manidar olan geçen yıl kurban bayramının 4’üncü gününde Yasin Börü ve arkadaşlarına bir katliam girişimi yapılmıştır, yine bu yıl kurban bayramında yeni bir katliam gerçekleştirilmek istenmiştir. Üyelerimizin metaneti sayesinde herhangi bir çatışma yaşanmamıştır” dedi.

Sokaklarda açılan hendeklerin halka zarar verdiğini kaydeden Turgut, partililerinin yaşadığı yerlere hendek kazılmasına izin vermeyeceklerini dile getirerek şunları söyledi:

“Burası Suriye, Kobani değildir. Burası sahabeler diyarı Diyarbakır’dır. Halk desteği olmayan, içi boş özerklik ilanlarından vazgeçilmelidir. Sivil yerleşim yerlerinde hendek kazma, barikat kurma, silahlı ve bombalı eylemler yapma halka zarar veriyor. Bizim üyelerimize yönelik, üyelerimizin bulunduğu evlerin önünde bundan sonra hendek kazılmasına, barikat kurulmasına, farklı bir eyleme gidilmesine müsaade etmeyeceğimizi buradan halkımıza deklare ediyoruz. Aynı şekilde sokakları barikatla, hendeklerle, eylemler yaparak halkı rahatsız etmeyi de tasvip etmiyor derhal bundan vazgeçmelerini talep ediyoruz.”

Turgut, bir gazetecinin, “Dün akşam yaşanan olayın ardından tekrar bir saldırı yaşanmaması için girişimlerde bulunulacak mı” sorusuna şöyle karşılık verdi: “Kanımca bu zihniyetle hareket edilirse, kendi dışındaki yapılanmaları kabul etmeme durumunda, bu anlayışın herhangi bir kurum kesimle barışması ya da görüşmesi söz konusu olamaz. Öncelikle bizim birbirimizi kabul etmemiz gerekiyor. Birbirimize tahammül etme yeterliliğine sahip olmamız gerek.”

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi