Görüş Bildir

Suriyeli öğrencilere Kur'an-ı Kerim dağıtıldı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) ile Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından Suriye'deki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Suriyeli öğrencilere Kur'an-ı Kerim dağıtıldı

GATOB Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Türk Kızılayı Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ ile 420 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü Batman Eğitim Merkezi Suriye Can Okulunu ziyaret etti.

Öğrencilerle sohbet eden Aslan ve Tezdiğ, daha sonra Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Kur'an-ı Kerim dağıtımının ardından gazetecilere açıklama yapan Aslan, Suriye'de özellikle de Halep'te yaşanan saldırıları kınadığını söyledi.

Savaşta özellikle çocuk ve yaşlıların öldüğünü vurgulayan Aslan, şöyle konuştu:

"Bugün iç savaşın sürdüğü Suriye'de özellikle de kanlı saldırıların yoğunlaştığı Halep’te insanların, çocukların öldürüldüğü bir ortam yaşanıyor. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi herkesin elini taşın altına koyup buradaki insanlara sahip çıkması gerekiyor. Türkiye bugün Ortadoğu'daki mazlumların tek savunucusudur. Türkiye'den başka bu insanlara kucak açan yok. Bugün Halep yanıyor, küçük çocuklar, insanlar ölüyor. Onun için elimizden ne geliyorsa onu yapmamız gerekiyor."

- Sadece canlarını kurtarıp geldiler

Suriyeliler'in savaştan kaçarken beraberlerinde hiçbir şey getiremediklerini dile getiren Aslan, şunları kaydetti:

"Bugün özellikle Suriye’deki iç savaştan kaçan kardeşlerimize Kur'an-ı Kerim hediye etmek istedik. Çünkü oradan kaçarken bir şey getirmediklerini düşündük ve özellikle bugün görüştüğümüz kardeşlerimizde Kur'an-ı Kerim ve hiçbir şeylerini getirmediklerini gördük. Bu şekilde bu insanlara sahip çıktığımız için hem mutluyuz hem de içimiz yanıyor. Biz sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz. Türkiye sahip çıkmazsa hiç kimse sahip çıkmayacak."

Suriye'de ateşkese rağmen zaman zaman tahliye konvoylarına ateş açıldığını dile getiren Tezdiğ ise bu insanların sağ salim tahliye edilmesi için dua ettiklerini kaydetti.

Tezdiğ, "Şu anda Suriye’nin tamamında ve özellikle Halep’te bir savaş var. Bu savaşta dünden bu yana savaş durdurulmuş vatandaşlar tahliye edilecekti ancak dün gece tekrar bir çatışma ortamı yaşandı. Bu vatandaşların tahliyesine yeniden başlandı, bunların sağ salim tahliye edilmeleri için hep birlikte dua edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi