Görüş Bildir

Suruç davası görüldü

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 4 yıl önce 34 kişinin hayatını kaybetmesine, 70 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırısıyla ilgili davaya devam edildi.

Suruç davası görüldü

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 4 yıl önce 34 kişinin hayatını kaybetmesine, 70 kişinin yaralanmasına yol açan canlı bomba saldırısıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 11'inci duruşması, güvenlik gerekçesiyle Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumu Hilvan Salonu'nda gerçekleştirildi.

Duruşmaya, saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınları, yaralananlar, davaya müdahil olan avukatlar, HDP Şanlıurfa milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan ile CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Davanın tek tutuklu sanığı Yakup Şahin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, daha önce savunma yaptığını belirterek, savunmasını tekrarladığını ifade etti.

DAVA HIZLI İLERLESİN

Mağdurlar ve yakınları ise yaklaşık 4 saat süren duruşma boyunca yaşadıkları sıkıntıları anlatarak davanın daha hızlı ilerlemesini istedi.

Avukatlar da önceki duruşmada tanık olarak dinlenen Abdullah Ömer Arslan'ın çelişkili ifade verdiğini, canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz ile ilişkisinin bulunduğu ileri sürerek, Arslan'ın telefonunun ve HTS kayıtlarının incelenmesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Arslan'ın telefonunun HTS kayıtlarının incelenmesi ve olay günü kimlerle görüştüğünün belirlenmesine, Arslan hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına, canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün telefon konuşması tapelerinin dava dosyasına eklenmesine karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi