Görüş Bildir

Tıraş sırası beklerken kitap okuyorlar

Siirt'te berberlik yapan 42 yaşındaki Veysel Bayır, dükkanında kurduğu kitaplıkla, müşterilerinin sıra beklerken okuyarak vakit geçirmesini sağlıyor.

Tıraş sırası beklerken kitap okuyorlar

Siirt'te 27 yıldır berberlik yapan Veysel Bayır, sıra bekleyen müşterilerini okumaya teşvik etmek amacıyla iş yerinde kitaplık kurdu. Müşteriler, Bayır'ın teşvikiyle, dükkanda beklerken kitap okumaya başladı.

Bayır, kimi müşterisinin sıra beklerken sıkıldığını, kimisinin de televizyon izlediğini görünce böyle bir uygulama başlattığını söyledi.

"Müşterilerin sürekli televizyon izlemesi zoruma gitti. 'Biraz da kitap okuyalım' dedik. Diğer meslektaşlarıma da tavsiye ediyorum. Amacım müşterilerin kitap okuma alışkanlığını geliştirmek." diyen Bayır, bazı müşterilerinin de kendisine destek amacıyla kitap bağışladığını bildirdi.

SIRA BEKLERKEN KİTAP OKUYORLAR

Kitaplıkta dini, kültürel ve Siirt'in tanıtımının yer aldığı kitapların bulunduğunu belirten Bayır, müşterilerin uygulamadan memnun kaldığını kaydetti.

Müşterilerden İbrahim Hamit Bedük de uygulamayı güzel bulduğunu dile getirdi.

Bunun diğer esnafa da örnek olması gerektiğini anlatan Bedük, "Uzun yıllardır Bayır'ın dükkanında tıraş oluyorum. Daha önce sıra beklerken televizyon izlerdik artık kitap okuyoruz. Biz de vatandaşlar olarak kitap takviyesi yapıyoruz. Kültürel anlamda iyi bir gelişme oluyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi