‘Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması bir milat olacaktır’

Sur'da suikast sonucu katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için düzenlenen eylemde konuşan Baro Yöneticisi Mahsun Batı, “İnanıyoruz ki Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması bir milat olacaktır. Devlet ile toplum arasındaki barışın ve uzlaşısı olacağını düşünüyoruz” dedi.

‘Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması bir milat olacaktır’

Merkez Sur ilçesinde, hendek ve barikat teröre esnasında tahrip edilen Dörtayaklı minarenin dibinda basın toplantısı düzenlerken katledilen Diyarbakır  Baro Başkanı Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle her hafta  Cuma günü düzenlenin, basın toplantısı dün de yapıldı.

Diyarbakır Adliyesi önünde çok sayıda avukatın cübbeleriyle katıldığı 66’ncı hafta basın toplantısı eyleminde üzerinde Elçi'nin fotoğrafının yer aldığı Kürtçe ve Türkçe yazılı "Em te ji bîr nakin (Seni unutmayacağız)" pankartı açıldı. Baro adına açıklamayı Baro Yönetim Kurulu üyesi Mahsun Batı yaptı.

‘İLERLEME SAĞLANAMADI’

 Batış, şunları söyledi: “Aradan geçen uzun zamana rağmen, dosyada faillerin bulunması yönünde bir gelişme ve ilerleme maalesef sağlanamadı. Her hafta olduğu gibi faillerin bulunması talep etmek için Diyarbakır Adliyesi önündeyiz. Tahir Elçi cinayeti hiç şüphesiz daha önce de ifade ettiğimiz gibi bir siyasi cinayettir ve bir milattır. Bir devrin kapanışının başka devrinin açılışıdır. Bu Kürt toplumu ile devlet arasındaki çatışmanın başlaması ve Türkan Elçi’nin deyimiyle bir kentin yıkılmasıdır. İnanıyoruz ki Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması da bir milat olacaktır. Bu anlamda devlet ile toplum arasındaki barışın ve uzlaşısı olacağını düşünüyoruz. Tahir Elçi’nin faillerinin ve arkasındaki karanlık güçlerinin bulunması bu açıdan önemiyoruz.” Açıklama 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz