Tahtakurusu operasyonu!

Tahta kurularının istilasına uğrayan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, tüm ilaçlara rağmen çözüm bumayayınca, çareyi servislerde bulunan mobilyaları imha etmekte buldu.

Tahtakurusu operasyonu!

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son bir yıl içerisinde dört kez adeta tahtakuruları tarafından işgal edilmesi üzerine başlatılan ilaçlama çalışmaları sonuç vermeyince, hastane yönetimi haşerelerin bulunduğu servislerdeki mobilyaları imha etmeye başladı.

273 oda ve 546 yatak ile sağlık hizmeti veren Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin farklı bölümlerinde geçen yıldan beri görülen tahtakurularını yok etmek için yapılan mücadele sonuçsuz kalırken, yapılan harcamalar ve ilaçlama ücretleri korkunç boyuta ulaştı. Tüm ilaçlara ve dezenfekte çalışmalarına rağmen tahtakurularının yayılmasının engellenememesi üzerine hastane yönetimi, çareyi haşerelerin bulunduğu servislerde olan mobilyaları hastane dışına çıkarıp, imha etmede buldu. Yaklaşık üç kamyon mobilyanın morgun bulunduğu kattan imha edilmek üzere hastane dışına çıkarıldı.

TAHTAKURULARI ALINAN MALZEMELERLE GELDİ

Bir süre önce, bazı mobilyaların hastane bahçesinde yakılarak imha edildiği ifade edilirken, henüz ilaçlama yapılmadan alınan bir kısım malzemelerin hastane içinde dezenfekte ve ilaçlama ile ilgili birimler olmasına rağmen hiçbir dezenfekte çalışması yapılmadan servislere yerleştirildiği için yeni alınan bu malzemelerde da tahtakurusu tespit edildiği iddi edildi. Yeni mabilyoların da imha edilmek için personeller tarafından hastaneden çıkarılması tepkiye neden oldu. Yaklaşık bir ay önce Kardiyoloji ve Genel Cerrahi kliniklerinde görülen tahtakurularının ardından, Göğüs Hastalıkları Servisi’de adeta işgal altına alınmıştı.

HASTANEYE HİJYEN CEZASI KESİLMİŞTİ

Öte yandan, hijyenik yönde skandallarla gündeme gelen hastaneye Diyarbakır Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 19 Haziran’da  para cezası uygulamıştı. Yapılan hijyen denetimi sırasında, hastanenin yemekhanesinin gerekli teknik ve hijyen koşullarına sahip olmadığını sonucuna varılmış ve hastaneye  11 bin 368 TL para cezası kesilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz