Görüş Bildir

Talay’dan Müftü İşleyen’e ziyaret

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi Yusuf Ziya Talay, Diyarbakır Müftüsü Burhan İşleyen’i ziyaret etti.

Talay’dan Müftü İşleyen’e ziyaret

Talay, Camiler Ve Din Görevlileri Haftası nedeni ile Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen’i makamında ziyaret etti. İşleyen’in Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayan Talay, "Din görevlerimiz kutsal bir görevi ifa etmektedirler. Bu nedenle din görevlilerimize, dini konularda halkımızı aydınlatmaları için büyük sorumluluklar düşüyor. Aile olarak babadan oğula medrese eğitimi almış ilim irfan sahibi olan bir aileyiz. Dedemin babası olan Seyda Abdülmecit 1860 ile 1910 yılları arasında Mardin ile Diyarbakır bölgelerinde yaklaşık 50 yıl bölge halkına dini hizmetlerde bulundu. Seyda Abdulmecit oğlu dedem Müftü Molla Yusuf ise 1917 ve 1954 yılları arasında Diyarbakır Ergani, Elazığ Maden’de imamlık ve medrese hocalığı, 1957ve 1967 yılları arası ise Adıyaman Çelikhan ve Diyarbakır Çermik bölgelerinde müftülük yapmış, yaklaşık 50 yıl dini hizmetlerinde bulunmuştur. Müftü Molla Yusuf oğlu babam Melle Abdulhadi ise 1951-1998 yılları arasında yaklaşık 47 yıl Diyarbakır ve Ergani köylerinde fahri imamlık hizmetlerinde bulunmuştur. Atalarımızın yaklaşık 147 yıl boyunca Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nde imamlık, müftülük ve kanaat önderliği hizmetlerinde bulunmuşlardır" dedi.

EL YAZISI YAZI

Yusuf Ziya Talay ziyarette dedesi Müftü Molla Yusuf’un kendi el yazısı ile yazdığı Esma ül hüsna ve 125 sayfalık Hakikat ül Evliya kitabını Diyarbakır il Müftüsü Burhan İşleyen’e incelemek için verdi. Diyarbakır Müftüsü Burhan İşleyen, Müftü Molla Yusuf’un kendi el yazısı ile yazdığı Esma ül Hüsna ve 125 sayfalık Hakikat ül Evliya kitabını çok beğendiğini ve el yazısının da çok güzel olduğunu söyledi. İşleyen kendisini ziyarete gelen Talay’a Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi