Görüş Bildir

Tarihi Namazgah'ta her gün 1200 kişiye iftar

Çanakkale Valiliği ve Eceabat Kaymakamlığı tarafından Ramazan Ayı'na özel olarak Gelibolu Yarımadası'ndaki Namazgah Tabyası'nda her gün bin 200 kişiye iftar yemeği veriliyor. Bu akşamki iftar yemeğinde Vali Ahmet Çınar ve kent protokolü vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Tarihi Namazgah'ta her gün 1200 kişiye iftar

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Eceabat İlçesi'ne bağlı Kilitbahir Köyü'ndeki Namazgah Tabyası'nda, 11 Ayın Sultanı Ramazan'a özel bir iftar programı kapsamında ilk günden bu yana her akşam bin 200 kişilik iftar yemeği verilmeye başlandı. Bu akşamki iftar yemeğine ise Vali Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan başta olmak üzere kent protokolü katılarak vatandaşlarla birlikte orucunu açıp, iftar yaptı.
Çanakkale Savaşları sırasında boğaz savunmasında kullanılan, buradaki askerlerin namaz kıldığı bir mekan da olan Namazgah Tabyası'ndaki bonetlerin arasında açık havada kurulan masalara vatandaşlar iftar saatine yakın yerlerini alarak masaları doldurdu. İftardan önce Türkiye'nin seçkin din ve ilim adamları Kuran-ı Kerim okudu, ilahiler söyledi.
Ardından sahneye çıkan sanatçı Ahmet Yenilmez, çocukları sahneye davet edip, yaptırdığı duayı onlara tekrar ettirdi. Akşam ezanıyla birlikte oruçlar açıldı. Tabildotla dağıtılan iftar yemeği mönüsünde mercimek çorbası, et kavurma, pilav ve aşure yer aldı.
Kilitbahir köyü Namazgah Tabyası'ndaki iftar programı Ramazan Ayı boyunca her akşam bin 200 kişilik yemekle devam edecek.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi