Görüş Bildir

Tek odalı evde yaşam!

Diyarbakırlı 5 çocuk annesi Süreyya Arslan, 3’ü okula giden 5 çocuğu ile tek odalı olan ve çatısı akan evlerinde yaşam mücadelesi veriyor. Arslan, rutubet nedeniyle herkesin hasta olduğu evlerinin onarılmasını istiyor.

Tek odalı evde yaşam!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Bağıvar Mahallesinde müstakil bir evde yaşayan Süreyya Arslan ve 5 çocuğu, çatısı akan evlerinde özellikle kış aylarında zor günler geçiriyor. Evlerinin çatısı aktığı için damlarını naylonla kaplayıp taşla destekleyen Arslan ailesi, yağmur ve kar yağdığında zor anlar geçiriyor. Yağmur sularının bir anda evin içine dolmasını engellemek isteyen Süreyya Arslan, zaten zor sığdıkları odanın ortasına büyük bir leğen yerleştirerek suyun evin içini doldurmasını engellemeye çalışıyor. Eşi sağlık sorunları nedeniyle çalışmadığı ve evdeki herkesin rutubet nedeniyle hasta olduğunu kaydeden acılı anne, yetkililerin kendilerine yardım etmelerini bekliyor.

“Artık ıslak evde yaşamak istemiyorum”

Yaşadıklarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Süreyya Arslan, eşinin hastalığı nedeniyle çalışamadığını söyledi. Arslan, “Komşular yardım ediyorlar bize, ev sahibimiz de yardım ediyor. Onların sayesinde geçimimizi sağlıyoruz. Oturduğumuz oda akmasına rağmen idare ediyor ama mutfak bölümünde yağmur yağdığında geçilmiyor. Evimin yapılmasını istiyorum. Ben iki kere ameliyat oldum, tedavi oluyorum. Boğazımda sorun çıkmış, gırtlak kanserinden dönmüş. Kira ödeyecek durumda değilim. Hepimiz hastalanıyoruz rutubet nedeniyle. Mutfağımın olmasını istiyorum, evimin damlamamasını istiyorum, artık ıslak evde yaşamak istemiyorum” diye konuştu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi