Teknoloji dampalası dama attı!

Batman'da iklim değişikliği ve klima kullanımındaki artış nedeniyle damda yatanların sayısı azaldı. Her yıl havaların ısınmasıyla damlara kurulan tahtların büyük bir kısmı bu yıl kurulmadı. Damda yatmaların azalması ile birlikte yüksekten düşme olaylarında da büyük ölçüde azalma yaşandı.

Teknoloji dampalası dama attı!

Batman'da sıcaklardan dolayı her yıl Mayıs ayı ile birlikte damlara çıkan vatandaşların büyük bir kısmı, bu yıl içerde yatmayı tercih ediyor. Aşırı sıcaklar yüzünden herkesin evinin damında kurduğu rengarenk perdelerle çevrili tahtlara bu yıl pek rastlanmıyor.

Bu yıl görülen iklim değişikliği ve klima kullanımındaki artış nedeniyle damda yatmanın cazibesini yitirdiğini söyleyen vatandaşlar, şunları ifade ettiler: "Sadece Batman'da değil Güneydoğu'da birçok ilde yıllardan beri vatandaşlar havaların ısınmasıyla damlara çıkıyordu. Akşam saatlerinde kadınlar ve genç kızlar tahtlara rengarenk perdeleri çekerdi. Birçok kimse yemeğini damda yer, çay keyfini de damda yapardı. Ancak bu yıl birçok damda tahtların açılmadığını görüyoruz. Geceleri hava zaten serin oluyor, klima da var."

DAMPALASA İLGİ YOK

Her evin damında mutlaka bir veya iki tahtın mevcut olduğunu belirten Şahin Yeşilbaş, bazı kalabalık aileler damda üç tane taht kurmak zorunda kalıyordu. Akşam havanın kararması ile birlikte evin hanımları yatak ve yorganlarını tahtın üzerinde kuruyor. Ancak bu yıl gündüzleri kavurucu sıcak olsa da akşamları serindir. Temmuz ayında yağmur yağıyor. Bu nedenle bu yıl birçok vatandaş dam Palas keyfini yaşamadı." diye konuştu.

Öte yandan, damda yatmaların azalması ile birlikte yüksekten düşme olaylarında da büyük ölçüde azalma yaşandığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz