Terör mağdurlarına devlet desteği

Güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarla PKK'lılardan temizlenen il ve ilçelerde terörün neden olduğu yaraların sarılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında görevlendirilen uzman ekipler sahaya inerek binlerce haneyi ziyaret etti

Terör mağdurlarına devlet desteği

Güvenlik güçlerince yürütülen müşterek operasyonlarla PKK'dan temizlenen il ve ilçelerde terörün neden olduğu yaraların sarılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen "Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP)" kapsamında görevlendirilen uzman ekipler sahaya inerek binlerce haneyi ziyaret etti.

Bu kapsamda terör saldırılarının neden olduğu tahribatın yol açtığı yaraları saran yetkililer, aileleri evlerinde ziyaret ederek manevi destek sunuyor, bireysel sorunlarını tespit ediyor ve sorunlarını çözüme kavuşturuyor.

Sadece Diyarbakır'da 20 bin terör mağduru ile görüşen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerinin tespit ettiği ailelere Kamu Hastaneleri Birliği gibi kurumlar aracılığıyla ihtiyaçları doğrultusunda her türlü destek sunuldu.

Evlerinde ziyaret edilmenin mutluluğunu yaşayan terör mağdurları, sorunlarının çözülerek, ihtiyaçlarının giderilmesinden duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

- "Terör olaylarında etkilenen 20 bin kişi ile görüştük"

Diyarbakır Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, ASDEP ile tüm vatandaşlara ulaşılarak, ihtiyaç ve sorunların tespit edildiğini söyledi.

"Vatandaşlarımızın müracaatı olmadan biz onlara ulaşmayı hedefliyoruz. Terör olaylarında etkilenen 20 bin kişi ile görüştük. Eksikleri tespit ettikten sonra gereken kurumlara bildiriyoruz." diyen Koşal, ASDEP'e terör olaylarından etkilenen aileleri ziyaret ederek başladıklarını belirtti.

Koşal, şunları kaydetti:

"Sur'daki terör olayları başladığında bu projeyi geliştirdik. Uygulamayı il genelinde gerçekleştiriyoruz. Son olarak Bağlar ilçesinde meydana gelen terör olaylarından etkilenen ailelere ziyaretler gerçekleştirdik. Hane ziyaretlerini gerçekleştiren ASDEP uzmanlarımız tarafından tespit edilen eğitim, sağlık, sosyal yardım, istihdam gibi ihtiyaçları kamu kurumlarına bildiriyoruz. Proje ile ihtiyaçlara ilişkin envanter oluşturularak sorun ve ihtiyaçların çözümler geliştirilmesi için kamu kurumlarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır."

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şükrü Budak, 15 ekiple hane ziyaretleri kapsamında tespit ettikleri hastaların evlerinde tedavi imkanı sunduklarını belirtti.

- "Terör olaylarından dolayı çok zorluk çektik"

Hane ziyaretleri sırasında uzman ekiplerce rahatsız olduğu tespit edilerek, gerekli tedavi imkanı sağlanan Mehmet Olcay (75), devletin bu hizmetinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Olcay'ın oğlu Ahmet Olcay, terör saldırılarının gerçekleştiği dönemde yaşadıkları sıkıntıyı anlattı.

"Terör olaylarından dolayı çok zorluk çektik, hastaneye gidemedik." diyen Olcay, evde sağlık hizmetlerinden memnun olduklarını, bu hizmetin sürmesini istediklerini aktardı.

- "Devletime minnettarım"

Mehmet Olcay'ın eşi Mensure Olcay (67) da tek isteğinin eşinin eski sağlığına kavuşması olduğunu dile getirdi.

Eşinin kalp hastası olduğunu ifade eden Olcay, "Eşime anjiyo yapıldı, daha sonra kalbine pil takıldı. Eşimde ayrıca böbrek yetmezliği var. Terör olayları sırasında zor şartlar altında kaldık. Eşimi hastaneye götüremiyorduk. Eşim yürüyemediği için hastaneye gitmemiz zordu." diye konuştu.

Olcay, sunulan sağlık hizmetine dikkati çekerek, "Bunu tahmin edemezdim. Devletimden gayet memnunum. Devletime minnettarım. Valiliğimizden, sağlık ekibimizden, hastanemizden, doktorlarımızdan Allah razı olsun." dedi.

Dr. Mehmet Fetih İpek ise terör saldırılarının yaşandığı dönemde hastalara güçlükle ulaştıklarını belirterek, "Engeller kalkınca hastalarımıza ulaşma şansımız oldu." dedi.

İpek, evlerinde tedavi imkanı sundukları 670 hasta olduğunu, bu şekilde hastalara rahat hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz