Görüş Bildir

Terör mağduru öğrencilere "tatil" fırsatı

Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediye tarafından düzenlenen yaz kampına katılacak 12-14 yaş arası 525 öğrenci Mersin, İzmir, Karabük, Balıkesir ve Aydın'da tatil yapma imkanı bulacak.

Terör mağduru öğrencilere

Şırnak'ta terör mağduru 525 öğrenciye farklı illerdeki kamplarda tatil imkanı sunuldu.

Şırnak Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediye tarafından düzenlenen yaz kampına katılacak 12-14 yaş arası 525 öğrenci Mersin, İzmir, Karabük, Balıkesir ve Aydın'da tatil yapacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığına ait kamplarda organize edilen tatil için çocuklar gruplar halinde belirlenen illere uğurlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde toplanan 45 öğrenci karayolu ile Mersin'e hareket etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, öğrencilerin hareketinden önce yaptığı açıklamada, 12-14 yaş grubu öğrencileri yaz kamplarına göndermeye başladıklarını söyledi.

Öğrencilerin ildeki terör saldırıları nedeniyle psikolojik yönden olumsuz etkilendiğini vurgulayan Yılmaz, bu kapsamda TEOG sınavına giren ve hazırlanan çocuklardan oluşan 525 öğrenciyi Mersin, Karabük, Balıkesir, İzmir ve Aydın'a stres atmaları ve gönüllerince eğlenmeleri için göndereceklerini belirtti.

Yılmaz, öğrencilerin yıl boyunca çok çalıştığını anlatarak, "Yaşanan terör olayları nedeniyle öğrencilerimizi, az da olsa stres atmaları için geziye gönderiyoruz. Öğrencilerimiz, devletimizin sunduğu imkanlardan yaralanarak çok güzel bir tatil yapacak." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığına ait kamplarda tatil yapacak öğrencilerin her türlü ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Yılmaz, çocukların bir hafta tatil yapacağını aktardı.

Yılmaz, bugün 45 öğrencinin yola çıkacağını, 5 hafta boyunca öğrencilerin gruplar halinde belirlenen illerde tatil yapacağını kaydetti.

Bazı öğrencileri karayolu ile bazılarını da havayolu ile yaz kamplarına göndereceklerini anlatan Yılmaz, toplamda 525 öğrencinin yaz kampından yararlanacağını sözlerine ekledi.

- "Bu iyiliği hiçbir zaman unutmayacağız"

Kamptan yararlanacak öğrencilerden Saim Tek, kendi imkanıyla gidemediği tatile devletin verdiği destek ile gideceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

 Bu tür etkinliklerin bölgedeki öğrenciler için çok önemli olduğunu dile getiren Tek, "Bölgemizde yaşanan terör olaylarından dolayı psikolojimiz etkilendi. Bu iyiliği hiçbir zaman unutmayacağız. Oralara gidip moral depolayıp geleceğiz. Umarım eğitimimize faydası olur." diye konuştu.

 Metin Barış da hiç gitmediği yerleri görme fırsatı bulacağını anlatarak, yaz kampında stres atacağını ve yeni döneme daha enerji dolu başlayacağını belirtti.

Konuşmaların ardından öğrenciler Mersin'e uğurlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi