Görüş Bildir

Terörle mücadele operasyonları

Bitlis'te tespit edilen 8 sığınak ve 2 depoda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 59 tüp ve 92 pil ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Terörle mücadele operasyonları

Bitlis merkezde devam eden operasyonlarda tespit edilen 8 sığınak ve 2 depoda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 59 tüp, 92 pil ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü "yurt içi olaylar"a ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Bitlis merkezde devam eden operasyonlarda tespit edilen 8 sığınak ve 2 depoda yapılan aramada, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanan mutfak 59 tüpü ve 92 pil ile yaşam malzemesi bulundu.

LİCE'DEKİ OPERASYON

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde tespit edilen 5 sığınakta bulunan ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanan 10 tüp, 150 pil ve tıbbi malzemeye el konuldu.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında, 4 kalaşnikof piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar, 5 av tüfeği, 560 muhtelif çapta fişek ve yaşam malzemesi ile Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir piyade tüfeği ele geçirildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki aramalarda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanan 5 tüp ve bin 450 kilo gıda maddesi bulundu.

Şırnak merkezde, güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda ise bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi