Görüş Bildir

Toplu ulaşıma 318 milyon liralık "ücretsiz seyahat" desteği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakınlarının faydalandığı ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında, şehir içi toplu ulaşım hizmeti sunan işletmecilere son 2,5 yılda 318 milyon lira gelir desteği verildi

Toplu ulaşıma 318 milyon liralık

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakınlarının faydalandığı ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında, ilgili belediyeler aracılığıyla şehir içi toplu ulaşım hizmeti sunan işletmecilere son 2,5 yılda 318 milyon lira gelir desteği sağlandı.

Bakanlık tarafından, engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakınlarının faydalandığı ücretsiz seyahat uygulamasıyla ilgili belediyeler aracılığıyla şehir içi toplu ulaşıma yönelik hizmetler sunan işletmecilere gelir desteği ödemeleri gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda yapılacak ödemelere yönelik 6 Ocak 2016'da çıkarılan yönetmelik çerçevesinde, şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir özel deniz yolu ulaşımı aracı için aylık 750 lira destek veriliyor.

TOPLU TAŞIMA

Her bir toplu ulaşım aracı için olmak üzere Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinde hizmet verenlere aylık bin, büyükşehir belediyesi olan diğer illerde hizmet verenlere aylık 750, büyükşehir belediyesi olmayan illerde hizmet verenlere de aylık 600 lira destek sağlanıyor.

Aile ve Sosyal Politakalar Bakanlığı verilerine göre, ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında ilgili belediyeler aracılığıyla şehir içi toplu ulaşıma yönelik hizmetler sunan işletmecilere son 2,5 yılda 318 milyon lira gelir desteği verildi.

Türkiye'de hali hazırda ücretsiz veya indirimli seyahat hizmetinden yararlanma hakkına sahip 65 yaş üzerinde 6 milyon 651 bin 503 kişi ile 461 bin 850 engelli bulunuyor.

65 yaş üzerindeki vatandaşlar nüfus cüzdanları, engelliler ise Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüklerince verilen "engelliler için kimlik kartı" ile bu haktan yararlanabiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi