12 Eylül darbesinin kalıntıları bu akşam ekranlarda

Ankara Yazı hangi kanalda saat kaçta başlayacak?

12 Eylül darbesinin kalıntıları bu akşam ekranlarda

TRT ev sineması yünetmen Kemmal Uzun ile birlikte 'Ankara Yazı' filmi ile reyting rekorlarını kıracak. Geçmişte yaşanan dramların konu alındığı Ankara Yazı filmi bu akşam TRT ekranlarında olacak. TRT TV film projeleri kapsamında Adana ve Kozan'da çekilen Ankara YAzı filmi ne zaman  saat kaçta başlayacak? Detaylar haberimizde

ANKARA YAZI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TRT ekranlarında yayınlanacak olan 12 Eylül darbesinin konu alması ile izleyicileri ekran başına toplayacağa benziyor.  Gürkan Uygun ile İpek Tuzcuoğlu'nun başrllerini paylaştığı Ankara Yazı, Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatını, idam günerini ve tü detaylarını konu alacak. Gerçek olaylara dayanan tarihi dram filmi Ankara Yazı bu akşam saat 20:00'da TRT ekranlarında seyircileriyle buluşacak.

ANKARA YAZI KONUSU

2 Eylül Darbesi'nin ardından idam edilen ilk ülkücü olan Mustafa, daha sonraları Balgat Katliamı olarak anılacak olan, 10 Ağustos 1978 günü gerçekleşen ülkücü kahvehanesinin taranması olayında baş şüpheli olarak gözaltına alınır. Ahmet ve Zeynep Pehlivanoğlu’nun biricik evlatları için verdikleri mücadele bu gözaltı ie başlamış olur. Nişanlısı ile tehdit edilen Mustafa suçu üstlenir, o dönem yine işlemediği bir suçtan içeri alınan Nejdet Adalı'ya idam kararı çıkmıştır. Mustafa için idam istenmesinin sebebi iki tarafın da kayıp vermesi ile dengenin sağlanmasıdır. Ailesinin de yardımıyla Mustafa bir arkadaşıyla birlikte hapishaneden kaçar ancak tekrar yakalanır. Mustafa'nın kurtuluş umudu giderek azalmaktadır...(beyazperde.com)

Kaynak: Diyarbakır Söz