Görüş Bildir

Tuğba Özay'a hapis cezası

Çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen ‘Rulet Operasyonu’ kapsamında açılan davada, manken Tuğba Özay’a 1 yıl 8 ay, örgüt lideri olduğu gerekçesiyle Yaşar Öz’e 57 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Tuğba Özay'a hapis cezası

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Öz ve Özay’ın da aralarında bulunduğu 54 sanık yargılandı. Bugünkü duruşma sonunda mahkeme hükmünü açıkladı. Sanık Yaşar Öz’e 'silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, yağmaya teşebbüs, tehdit, hürriyeti yoksun bırakma, silahla öldürmeye teşebbüs' gibi toplam 27 ayrı suçtan 57 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Tuğba Özay’a müşteki sanık Abdulkadir Akın Büyükoğlu’na karşı tehdit suçunu işlediği sabit olduğu gerekçesiyle 2 sene hapis cezası verildi. Özay’ın cezası, yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle cezası 1 yıl 8 aya indirildi. Mahkeme, Özay’ın sabıkasız olması, tekrar suç işlemeyeceği kanaatinin oluşması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Özay, 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlemediği takdirde hakkındaki dava ortadan kalkacak. Ancak suç işlemesi durumunda ise açıklanması geri bırakılan hüküm mahkemece açıklanacak.

Özay hakkında haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan silahlı suç örgütü içinde hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan ise beraat kararı verildi.

Özay’ın eski sevgilisi sanık Akın Büyükoğlu da “silahla yaralama, tehdit, mala zarar verme, Tuğba Özay’a yönelik hakaret ve ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından 6 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bir sanığın dosyası ayrılırken 18 sanık hakkında ise beraat kararı verildi. Diğer sanıklara da çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptırıldı.

Rulet operasyonu kapsamında tutuklanan Tuğba Özay, 5,5 ay tutuklu kalmıştı. Özay, tensip kararıyla birlikte 24 Ocak 2008 tarihinde tahliye edilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi